Jeruzsálem és a kereszténység – videó

Jeruzsálem és a kereszténység teljesen összeforrt. Még akkor is bátran állíthatjuk ezt, hogy tudjuk, Jeruzsálemet a judaizmus, a kereszténység és az iszlám vallás is szent városként tartja számon. Hoztam egy videót a keresztény Jeruzsálemről.

Jeruzsálem és a kereszténység

Az Izraelben található Jeruzsálem a világ egyik legősibb városa. A Dávid városa néven ismert városrész a Kr. e. 4. évezredben népesült be. Itt tevékenykedtek mindhárom vallás prófétái, szent emberei, mint Ábrahám, Dávid, Salamon, Zakariás és mások. Jeruzsálem területén 1204 zsinagóga, 158 templom és 73 mecset található.

A keresztények számára Jeruzsálem Jézus városa, vallásuk egyik legfontosabb zarándokhelye. Az ószövetségi próféták által dicsért Jeruzsálem a Jézus által elhozott üdvösség előre jelzett színhelye. Az Újtestamentum több mint százszor említi a várost. Az evangéliumi történetek szerint Jézus itt szenvedett kínhalált, itt támadt fel és ide tér majd vissza az ítélet napján. Itt űzte ki a kereskedőket a templomból, itt szolgálták fel neki az utolsó vacsorát, s pünkösdkor itt jött létre maga a keresztény egyház.

A középkori térképeken gyakran látni, hogy Jeruzsálem a világ közepe. Nem véletlen, hogy a keresztes háborúk idején Jeruzsálem megszerzéséért folytak a legvéresebb harcok.

Napjainkban Jeruzsálem az izraeli–palesztin konfliktus egyik kulcspontja, ennek ellenére rengeteg hívő és nem vallásos ember érkezik az izraeli fővárosba, hogy felkeressék Jézus életének fő állomásait, a keresztre feszítésének helyét és a sírját.

Jeruzsálem és a kereszténység -videó

További olvasnivaló Izraelről

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük