Izgalmas programokkal vár az Idegenvezetők Világnapja 2024

Minden év február végén ünnepeljük az Idegenvezetők Világnapját. A szervezők 2024-ben ismét nagyszabású turisztikai évadnyitó eseménnyel készülnek. Az Idegenvezetők Világnapja 2024. február 21 és február 25 között változatos programokkal, hajós és buszos városnézésekkel, az UNESCO világörökségi helyszíneket bemutató gyalogos sétákkal várja az érdeklődőket.

Idegenvezetők Világnapja rendezvény

1985-ben az Idegenvezetők Világszövetségének Egyesülete (WFTGA) első találkozóján született meg a gondolat, hogy február utolsó vasárnapja legyen az Idegenvezetők Világnapja. 1990-ben a világ 15 országának részvételével rendezték meg először a világnapot.

Budapesten 1991-ben tartották az első turisztikai évadanyitó rendezvényt. Azóta éventa buszos városnézésekkel, a világörökségi helyszíneket bemutató gyalogos sétákkal ünneplik a szakma napját. 2003-ban a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és idegenvezetői vették át a világnap fővárosi programsorozatának szervezését. Azóta minden évben ezzel az eseménnyel nyitják meg a turisztikai szezont.

Az Idegenvezetők Világnapjának célja, felkelteni a helyi lakosság, a városvezetők, a média figyelmét az idegenvezetők szakmai felkészültségére, értékteremtő és közvetítő munkájára. Elkötelezettek abban, hogy munkatapasztalataik megfogalmazásával segítsék az országimázs-teremtésért felelős turisztikai, politikai döntéshozók munkáját.

Jó pár éve az Utazás kiállítást is az Idegenvezetők Világnapjához kapcsolódva, február utolsó hétvégéjén rendezik meg. A 46. Utazás kiállítás 2024. február 22-25. között várja az utazás szerelmeseit a Hungexpon.

Idegenvezetők Világnapja 2024 programjai

Budapest szerte több mint száz városnéző túrával – sétákkal, buszos és sétahajós városnézésekkel, valamint két villamos vonalon is – várják az érdeklődőket és a turisztikai szakma képviselőit.

Folytatva az eddigi hagyományokat, az Idegenvezetők Világnapján 2024-ban is lesznek BUM által szervezett temetikus séták. A várható programok már meg is jelentek a BUM hivatalos oldalán, regisztrációra egyelőre még nincs jeletség, de hamarosan ezt is megynyitják.

A részvétel a programok nagy többségén ingyenes, de regisztrációköteles. Végleges program és regisztráció február második hetétől várható.

Jelentkezés és további információk a BKIK hivatalos oldalán.

Tipp: Érdemes szemfülesnek lenni és naponta figyelni a weboldalt, hogy mikor jelenik meg a regisztrációs lehetőség, mert tapasztalataim szerint nagyon hamar betelnek a helyek.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük