Izgalmas kalandokra és élményekre hív a Budapest Bejáró

Budapest 150. születésnapját a számtalan program mellett egy izgalmas barangoló játékkal is meg lehet ünnepelni. Már digitálisan és nyomtatott formában is elérhető a Budapest Bejáró elnevezésű városfelfedező játék, amellyel az egész család játszva fedezheti fel lakóhelyét és rejtett értékeit. A feladvány megfejtői és beküldői ráadásul Budapest városához kapcsolódó élmény-nyereményben részesülnek.

150 éves Budapest

Budapest Bejáró városfelfedező játék

A Budapest Bejáró digitális és nyomtatott füzete nagyszerű alkalmat kínál a 150 éves főváros játékos felfedezésére. A füzetben található térkép segítségével sétaútvonalakat teljesíthetünk, ahol a megállókat egyénileg (gyalog, tömegközlekedéssel vagy akár biciklivel) kell összekötnünk. A pontok sorrendjét szabadon megválaszthatjuk meg, de ahhoz, hogy a bázisponti játékot megoldjuk, minden pontot meg kell fejteni.

A barangolás közben tengernyi érdekes információ ömlik ránk, és feladványok teszik próbára szemfülességünket. Csupán azzal, hogy a ragyogó őszi időben végigjárjuk a Budapest Bejáró útvonalait, máris jól szórakozunk.

További izgalmat hoz az életünkbe a helyszíni feladványok megfejtése. A rejtvény megértését és több esetben magához a megoldáshoz vezető utat is egyszerű grafikai anyagok, ábrák, rajzok, skiccek segítik. A megfejtés egy szó vagy szám, amely a gyűjtőponthoz tartozó játék megoldásához szükséges.

A rejtvények helyes megfejtésével és beküldésével még számtalan exkluzív élménnyel is gazdagabbak lehetünk. Aki végigjárja mind a 20 bázispontot, és kitöltve visszaküldi a füzetet, Budapest városához kapcsolódó élmény-nyereményben részesül.

Az élmény.nyeremények köre folyamatosan bővül, néhány a jelenleg is elérhetők közül:

  • exkluzív FŐTÁV-kémény látogatás Óbudán, a Kunigunda utcában
  • exkluzív gellérthegyi és Erzsébet Hídi távhőakna megtekintés
  • tematikus látogatás a BKM Múzeumában és az újrahasználati központban Rákospalotán
  • szennyvíztisztító-telepi bejárás
  • vezetett séta a Margitszigeten, a legikonikusabb fák és helyszínek felkeresésével

A füzet nyomtatott verziója a BKK Ügyfélközpontokban gyűjthető be az alábbi helyszíneken:

  • Deák Ferenc tér,
  • Széll Kálmán tér,
  • Keleti Pályaudvar,
  • Szentlélek tér,
  • Kelenföld.

A játékfüzet letölthető a hivatalos honlapról is, ahol további információkat találsz.

A helyszínek megközelítéséhez és újabb élmények megszerzéséhez segítségedre lehet az Aktív Magyarország kiadványa is.

Gyalog, vízen és két keréken a főváros körül címmel jelent meg az Aktív Magyarország legújabb kiadványa. A kiadvány megjelenéséhez különleges aktualitást ad Budapest 150. születésnapja és az is, hogy ugyanebben az évben alakult meg Magyarországon az első természetjáró egyesület. Budapest és környékének legizgalmasabb kirándulásait összefoglaló magazin ingyenesen is letölthető az internetről.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük