Ismét vár a Múzeumok Éjszakája – 2023. június 24

Országszerte több száz helyszínen, több ezer eseményt kínál az idei, június 24-ére meghirdetett Múzeumok Éjszakája. Kiemelt tematikával, sok újdonsággal és számos érdekes programmal várják 2023-ban is a látogatókat a múzeumok. Tudd meg, milyen érdekességekkel vár az idén már 21. alkalommal megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakája 2023. június 24-én.

virágos Veszprém

Múzeumok Éjszakája 2023 programja

A Múzeumok Éjszakáját – az 1999-ben indult francia példa nyomán – 2003 óta rendezik meg hazánkban. A dátuma Szent Iván éjszakájához igazodik. A nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvége szombatján, 2023. június 24-én rendezik.

Hazánk legnagyobb kulturális rendezvénye, A Múzeumok Éjszakája 2023 az idén a ”TRendben vagyunk (We are on TREND)” mottóval várja a láátogatókat. Szent Iván éjjelén az időtlen és változó trendek kerülnek a középpontba, hogy bemutassák, a különböző hatások hogyan befolyásolták a kultúránkat, miként hatottak a későbbi korokra vagy éppen tűntek el majdnem nyomtalanul.

A 2023-es programok kiemelt helyszíne Európa Kulturális fővárosa, Veszprém lesz, ahol számos izgalmas múzeumi és kísérőprogrammal készülnek a Múzeumok Éjszakája alkalmából. A gyerekeknek is sok-sok játékos programmal készülnek a szervezők, legó, origami és festőműhely, valamint Kabóca előadások is tarkítják a palettát. A nap zárásaként fáklyás menet, máglyaégetés, koncertek és filmvetítés is várja a látogatókat az éjszakán, amikor minden életre kel.   

2023-ban Miklósa Erika, a Magyar Szent István-rend birtokosa, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekes a Múzeumok Éjszakájának a nagykövete.

Ahogy minden évben, úgy az idén is a Múzeumok Éjszakájának különlegessége, hogy egy belépőjegy megvásárlásával az összes programban részt vevő intézmény látogatható.

A Múzeumok Éjszakája részletes programja a rendezvény hivatalos oldalán tekinthető meg. Érdemes többször visszalátogatni az oldalra, mert a tartalom minden nap frissül, bővül a programok sora.

Június 10-én „8 kérdéssel 8 nap Tunéziában” címmel játék indul a Múzeumok Éjszakája Facebook-oldalán, melynek főnyereménye egy 8 napos tunéziai utazás két fő részére a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal felajánlásával. 

Itt olvashatsz egy Múzeumok Éjszakája rendezvényről

A 2021-es Múzeumok Éjszakáján közel 300 kulturális intézmény várta különleges programmal az ünnepelni vágyó tízezreket. Olvasónk épp a közelben nyaralt családjával, így Pápán az Esterházy-kastély színvonalas és érdekes előadásain ismerkedtek meg a csodálatos épület és egykori lakóinak történetével.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük