Ingyenes online Múzeum+ est – Aba-Novák Vilmos művészete

Ingyenes online Múzeum+estre invitál a Magyar Nemzeti Galéria 2021. március 25-én 18:30-tól. A programsorozat Aba-Novák Vilmos, a két világháború közötti magyar festészet egyik legfontosabb mesterének művészete előtt tiszteleg.

Aba-Novák Vilmos Hősök Kapuja részlet

Ingyenes online Múzeum+ est – Aba-Novák Vilmos 

A Magyar Nemzeti Galéria a jelenlegi járványhelyzetben rendszeresen jelentkezik online Múzeum+ programokkal. A tartalmas programok egy részét térítésmentesen vehetjük igénybe, míg vannak olyanok is, amelyeket jelképes összegért tekinthetünk meg.

A 2021. március 25-én 18:30-tól megtekinthető programok ajánlója a Magyar Nemzeti Múzeum oldaláról:

A programon való részvételhez nem szükséges regisztrálni. A teljes programkínálat március 25-én, csütörtök 18.30-tól válik elérhetővé.

Aba-Novák Vilmos a két világháború közötti magyar festészet egyik legfontosabb mestere volt. Pályaválasztásakor érte az első világháború és több esztendős katonai szolgálat, melynek során jobb karja hónapokra lebénult. De szívósságának, elhivatottságának és szorgalmának köszönhetően végül a honi modern művészet kiemelkedő zászlóvivője lett. Grafikusként, festőként és freskófestőként egyaránt nagyot alkotott, művei a hétköznapi élet élményeit, érzéseit és dinamizmusát hirdetik páratlanul játékos, színes és egyedi formában. Az anekdota szerint, amikor 1937-ben bemutatták egyik művét a párizsi világkiállításon, Pablo Picasso felkiáltott, hogy „Ki ez a barbár zseni?”.

A Múzeum+ Aba Novák programunk változatos tartalmainak segítségével most megismerhetik!

A teljes programkínálat március 25-én, csütörtök 18.30-tól válik elérhetővé!

A program – a 60 perces online tárlatvezetés kivételével – ingyenes, az online tárlatvezetések kivételével később is elérhető lesz.​

Az alábbi ajánlókból választhat programot, ha kérdése lenne a csatlakozás módjáról, IDE KATTINTVA találhat segítséget.

Aba-Novák Vilmos egyik legismertebb alkotása a szegedi Hősök Kapujának freskói, amelynek egy részlete a fenti fotón is látható. Az I. világháború elesett hősei, a 12 000 szegedi katona emlékére készült neoklasszicista művészeti alkotás további fotóival és érdekes történetét is érdemes elolvasnod.

Ha lemaradtál a múzeumi beszélgetésről, itt pótolhatod.

Találkozás a körhintánál – Aba-Novák Vilmos művészete

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük