Ingyenes balatoni strandok 2022-ben

Ingyenes balatoni strandok 2022-ben is szép számmal várják a csobbanni vágyó családokat. A nyaralás tervezésekor érdemes ezekkel is számolni, hisz komoly összeget takaríthatunk meg a szabadstrandok választásával. Jó hír, hogy tavalyhoz képest nem csökkent az ingyenes strandok száma és remélhetőleg a minőségük is csak felfelé változott.

Ingyenes balatoni strandok 2021-ben

Ingyenes balatoni strandok 2022-ben

A balatoni szállások és szolgáltatások árai iszonyatosan, akár 30 – 40 %-kal is megemelkedtek, így sokan a belépő díjakon kénytelenek spórolni. A fizetős strandok belépőjegy árai elég széles skálán mozognak. Jogszabályi korlátozás a pandémiás időszakban megtiltotta a strand belépőjegyek árának emelését. A költségek drágulása miatt várható, hogy az idén több helyen is megemelik az árakat az előző évhez képest.

Fizetős strandot személyenként pár száz forintért is találunk, ami elfogadhatónak is mondható. Azonban ha egy négy tagú családot veszünk alapul, az egy heti strand belépőkre kifizetett összeg már 10.000 fölé rúghat.

Az ingyenes strandokat az önkormányzatokat tartják fenn. Ezeken is biztosítani kell az alapvető higiéniás követelményeket.

Az ingyenes szabadstrandok többsége továbbra is a Balaton déli partján található. Mint említettem számuk 2022-re nem csökkent, így a 2021-es lista továbbra is érvényes, amit a linkre kattintva találsz meg.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy egyes helyeken a strandokra való belépésért ugyan nem kell fizetni, de a parkolásért igen.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük