Ilyen lesz a holland tulipánpark, Keukenhof 2022-ben

Javában folynak a 2022-es nyitás előkészületei a gyönyörű holland tulipánparkban. A hétmillió virághagymát már ősszel a földbe dugták és remélik, hogy a csúcsvirágzás mind a 8 hétében fogadhatnak látogatókat. Az inspirációt az idén 200 éves hágai Mauritshuis Múzeum híres festményei adják. A világ legszebb tavaszi kertje, Keukenhof 2022. március 24-től május 15-ig között várja a virágimádókat.

Keukenhof 2022
Photocredit: Keukenhof / Laurens Lindhout

Ilyen lesz Keukenhof 2022-ben

Kedvesebb mint 80 nap van vissza a csodálatos virágpark idei megnyitásáig. 2022-ben a virágkiállítás témája a „Virágklasszikusok” lesz. Az inspirációt pedig az idén 200 éves hágai Mauritshuis Múzeum híres festményei adják.

A Mauritshuis Múzeum több száz holland festményt, köztük Rembrandt és Vermeer műveit tartalmazó kormányzati gyűjtemény. A Mauritshuis egy sor különleges kiállítással ünnepli fennállásának 200. évfordulóját egész évben. A jubileumi év egyik fénypontja a Keukenhoffal való együttműködés lesz.

A vriágparkban kitüntető figyelem övezi a Johannes Vermeer által megfestett két leghíresebb nőalakot, a Gyöngyfülbevalós lányt és Jacoba van Beierent.

Keukenhof 2022
Photocredit: Keukenhof / Laurens Lindhout

„A virágok a művészetben évszázadok óta használt klasszikus szimbólumok. Amint az a Mauritshuisban látható számos műből kiderül. Ezek közül számos másolata látható lesz a Keukenhofban, hogy a látogatók megcsodálják.” – mondja Bart Siemerink, a Keukenhof igazgatója.

A Keukenhof parkot a nyolc hetes nyitvatartási időszakban több millió ember látogatja meg. 2021 a koronavírus miatt fekete év volt a kert történetében. A csodálatosan virágzást a kötelező zárvatartás miatt csak nagyon kevesen láthatták. A park csak próbaképpen nyithatott hat napig, korlátozott látogatószámmal, így csak 27 ezer látogatónak volt színes napja.

Facebook oldalukon azonban virtuálisan nyitva voltak, és gyönyörű videók vitték be a virágokat az emberek otthonába. Csaknem 20 millió ember gyönyörködött a virágzó parkról megosztott fotókban és videókban az interneten. Így a Keukenhof a virágkertészet világméretű kirakatává vált.

A Keukenhof 2022. március 24-től május 15-ig tart nyitva.

Magam részéről legszívesebben már most indulnék újra megnézni a csodálatos kertet. Eddig három alkalommal voltam ott, legutóbb 2018-ban, de egyszerűen nem tudom megunni.

Tipp: Kedvenc utazási irodámnak, a Proko Travelnek idén csak egyetlen tavaszi útja lesz Hollandiába, így ha nem akarsz lemaradni, foglald le mielőbb a helyed. Most még él az előfoglalási kedvezmény is és fizetni sem kell rögtön, csak hónapok múlva.

Itt olvashatsz ez előző keukenhofi utazási élményeimről

Köszönöm a megosztásokat!

Nézd meg ezeket is!

Nagy Jucó

Nagy Jucó blogger, a virágok és az utazások szerelmese

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük