Ilyen lesz a holland tulipánpark, Keukenhof 2022-ben

Javában folynak a 2022-es nyitás előkészületei a gyönyörű holland tulipánparkban. A hétmillió virághagymát már ősszel a földbe dugták és remélik, hogy a csúcsvirágzás mind a 8 hétében fogadhatnak látogatókat. Az inspirációt az idén 200 éves hágai Mauritshuis Múzeum híres festményei adják. A világ legszebb tavaszi kertje, Keukenhof 2022. március 24-től május 15-ig között várja a virágimádókat.

Keukenhof 2022
Photocredit: Keukenhof / Laurens Lindhout

Ilyen lesz Keukenhof 2022-ben

Kedvesebb mint 80 nap van vissza a csodálatos virágpark idei megnyitásáig. 2022-ben a virágkiállítás témája a „Virágklasszikusok” lesz. Az inspirációt pedig az idén 200 éves hágai Mauritshuis Múzeum híres festményei adják.

A Mauritshuis Múzeum több száz holland festményt, köztük Rembrandt és Vermeer műveit tartalmazó kormányzati gyűjtemény. A Mauritshuis egy sor különleges kiállítással ünnepli fennállásának 200. évfordulóját egész évben. A jubileumi év egyik fénypontja a Keukenhoffal való együttműködés lesz.

A vriágparkban kitüntető figyelem övezi a Johannes Vermeer által megfestett két leghíresebb nőalakot, a Gyöngyfülbevalós lányt és Jacoba van Beierent.

Keukenhof 2022
Photocredit: Keukenhof / Laurens Lindhout

„A virágok a művészetben évszázadok óta használt klasszikus szimbólumok. Amint az a Mauritshuisban látható számos műből kiderül. Ezek közül számos másolata látható lesz a Keukenhofban, hogy a látogatók megcsodálják.” – mondja Bart Siemerink, a Keukenhof igazgatója.

A Keukenhof parkot a nyolc hetes nyitvatartási időszakban több millió ember látogatja meg. 2021 a koronavírus miatt fekete év volt a kert történetében. A csodálatosan virágzást a kötelező zárvatartás miatt csak nagyon kevesen láthatták. A park csak próbaképpen nyithatott hat napig, korlátozott látogatószámmal, így csak 27 ezer látogatónak volt színes napja.

Facebook oldalukon azonban virtuálisan nyitva voltak, és gyönyörű videók vitték be a virágokat az emberek otthonába. Csaknem 20 millió ember gyönyörködött a virágzó parkról megosztott fotókban és videókban az interneten. Így a Keukenhof a virágkertészet világméretű kirakatává vált.

A Keukenhof 2022. március 24-től május 15-ig tart nyitva.

Magam részéről legszívesebben már most indulnék újra megnézni a csodálatos kertet. Eddig három alkalommal voltam ott, legutóbb 2018-ban, de egyszerűen nem tudom megunni.

Tipp: Kedvenc utazási irodámnak, a Proko Travelnek idén csak egyetlen tavaszi útja lesz Hollandiába, így ha nem akarsz lemaradni, foglald le mielőbb a helyed. Most még él az előfoglalási kedvezmény is és fizetni sem kell rögtön, csak hónapok múlva.

Itt olvashatsz ez előző keukenhofi utazási élményeimről

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük