Ilyen gyönyörű a virágos Hévíz

Hévíz, a több mint 200 éves fürdőhagyományokkal rendelkező fürdőváros az egyik legkedveltebb hazai úti cél, évente több százezer turista keresi fel. Szerencsés adottság, hogy Hévíz központjában jött létre a termálfürdő, így az gyalogosan is könnyen megközelíthető. Az odavezető út szépségéről pedig ügyeskezű kertészek gondoskodnak évek óta. A virágos Hévíz minden évszakban elbűvölő látványt nyújt.

virágos Hévíz templommal a háttérban

A minden évszakban virágos Hévíz

A világhírű Hévízi-tó Európa legnagyobb gyógyhatású meleg vízű tava, és hazánk legrégebbi és leghíresebb nyílt vizű fürdője. A tó 38 méter mély barlangnyílásból tör a felszín felé. A víz rengeteg gyógyhatású ásványi anyagot tartalmaz. Ezek közül is kiemelkedő a tó medrét vastagon borító gyógyiszap.

A tó fölött kialakuló úgynevezett párasapka inhalátorként funkcionál. Az enyhén radonos víz fizioterápiás kezelésekkel együtt reumatikus és mozgásszervi betegségekre kiváló.

A híres tündérrózsák egész évben látványosak.

A híres Tófürdő létrehozásában Festetics Györgynek nagy szerepe volt: ő kezdte meg a fürdőházak építését. 1865-ben külön női és férfi részleggel rendelkező úgynevezett tükörfürdőt építettek. Mivel helyben kevés volt a szállás, a vendégeket Keszthelyről társaskocsikkal szállították.

virágos hévízi utca

A fürdőhöz vezető el sem lehet téveszteni, tarka virágágyosok mutatják a helyes irányt.

színes virágágyások Hévízen

Hévíz már 2012-ben elnyerte a legvirágosabb magyar település címet.

Ennek birtokában indulhatott a 2013-as európai megmérettetésen, ahol 11 európai ország 18 települése közül kapta meg a rangos ezüst minősítést.

virágos Hévíz

További olvasnivalók Hévízről

Hévíz a gyógyító hatásáról is ismert Hévízi-tónak köszönheti népszerűségét. A több mint 200 éves fürdőhagyományokkal rendelkező gyógyhelyet évente több százezer turista keresi fel. Egyre többen a közeli sármelléki repülőtérre érkeznek hazánkba. Nézzük, melyek Hévíz látnivalói!

Hévíz egregyi városrésze Árpád-kori templomáról és szőlőkultúrájáról is ismert. Kellemes 25 perces sétával vagy városi kisvonattal is elérhető az egregyi szőlőhegy, ahol a szőlősorok között meghúzódó hangulatos borospincék és éttermek csábítanak a helyi borok és gasztronómia felfedezésére.

Zala megyei is rengeteg látnivalót tartogat. Elég csak a gyógy- és termálfürdőkre gondolni, mint Lenti, Kehidakustány, Zalakaros és még folytathatnám a sort. Mindenek előtt pedig ott van a Hévízi-tó (Hévízi gyógytó), a reumások mekkája és a csodálatos tündérrózsák.

Nagyon köszönjük a szuper fotókat Fersztl Istvánnénak, Sinka Erikának és Varga Gabriella Dorottyának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük