Ilyen bájos Abádszalók karácsonyi dekorációja

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Abádszalók a Tisza-tónak köszönhetően igen kedvelt nyári turisztikai célpont. A téli ünnepvárás időszakában a városba érkezőket meghitt hangulat és csodálatos installáció várja. Nézd meg milyen bájos Abádszalók karácsonyi dekorációja! 

Abádszalók karácsonyi dekorációja

Abádszalók karácsonyi dekorációja

Az Észak-Alföld régióban, Jász-Nagykun-Szolnok megye Kunhegyesi járásában található Abádszalók Tiszaabád és Tiszaszalók települések egyesülésével jött létre 1895-ben. Napjainkra a Tisza-tó turisztikai régió jelentős városa és Tiszafüred után a Tisza-tó egyik legkiépítettebb idegenforgalmi központja.

Az idén nem hirdettem karácsonyi dekorációs versenyt a blogon, de kiváncsian szürkészem az egyes települések adventi alkotásait. Így bukkantam Abádszalók ünnepi díszeinek fotóira is.

Megkezdődött az adventi időszak, amely számtalan szép hagyományt hoz magával, melyek boldoggá tesznek minket. Nagyra becsüljük az ünnepre való felkészülés apró pillanatait, mindazokat, amelyek ilyenkor kicsit többet számítanak, mint máskor. Időt szánunk arra, hogy időt szánjunk a ház díszítésére, a gyermekekkel készített sütik kóstolására, egy karácsonyi történet elolvasására. A városi karácsonyi dekoráció elkészítése is hasonló a gondolatokkal fogalmazódott meg hetekkel ezelőtt. Dolgos, szorgos kezek munkája mindez, mely minden itt lakó örömére készült szívvel, lélekkel. – olvasható Abádszalók Facebook oldalán, ahonnan a bejegyzésben található fotók is származnak.

Abádszalók karácsonyi dekorációjában leginkább az egyszerűsége ragadt meg. Nem a csillogásról, nem a fényőzésről szól.

A karácsonyi dekoráció egyik fő eleme: a mézeskalács, ami többféleléppen is megjelenik. Az ízlésesen feldíszetett karácsonyfát mézeskalácsházak veszik közre, és a kirakatok mögött megbúvó mesevilágban is visszaköszön.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük