Ilyen a gyönyörű a virágos Tihany

A Balaton északi részén fekvő Tihanyt joggal nevezhetjük Magyarország egyik legszebb fekvésű településének. Különösen a nyári időszakban népszerű, azonban Tihanyt nem csak nyáron érdemes felkeresni. Strandjai mellett érdeklődésre tarthatnak számot természeti, történelmi és épített örökségei és persze virágos utcái. Ezutóbbiakról hoztam pár csodálatos fotót és két videót.

virágos Tihany

Minden évszakban gyönyörű a virágos Tihany 

Tihanyban és az egész félszigetban tavasszal a virágzó mandulafák, majd a virágos kőrisek gyönyörködtetnek.

Nyáron a buja vegetáció teszi vonzóvá az egyik legszebb felvésűnek tartott balatoni településünket. Különösen a száz éves levendulamezők látványa és illata jelent egyedi élményt.

tihanyi levendula hírneve annak is köszönhető, hogy az 1920-as években az itteni vulkáni eredetű talajba telepítettek először nagyobb mennyiségben leveldulát. Az illatos gyógynövény tiszteletére a szüret idején, június közepén minden évben megrendezik a Levendula Fesztivált. Az év egyéb időszakában idelátogatók pedig a Levendulaház Látogatóközpontban ismerkedhetnek meg a lila mediterrán növény történetével és felhasználási lehetőségeivel.

A vénasszonoyk nyarának őszi színorgiájáról a lombhullató fák és bokrok gondoskodnak. A cserszömörce bokrok élénkpirosas ruhát öltenek, a veresgyűrű som bokrai mélyebb, bordó színt kapnak, míg a virágos kőris és a molyhos tölgy levelei sárgásbarna színben pompáznak.

Tihany virágos utcáiról és udvarairól is híres. Évek óta eredményesen vesznek részt a Virágos magyarországért kertszépítő versenyben.

virágos Tihany nyáron

virágos Tihany nyáron

Nagyon köszönjük a csodálatos fotókat Szele Editnek!

Virágos Tihany videón

Magam is többször jártam már Tihanyban a levendula fesztivál idején is és azon kívül is. Az ott készített virágos fotóimból készítettem egy videóit is, amit szintén ajánlok megtekintésre.

Tihany látnivalói videón

Tihany az a település, amit nem szabad kihagyni, ha a Balaton északi részén járunk. A júniusban megrendezett Levendula Fesztivál és a város fölé magasodó Tihanyi Apátság csak a jéghegy csúcsa. Gyönyörű panorámája, épített örökségei és természeti környezete minden évszakban csábító. Tihany látnivalói, nevezetességei a kultúra és a természet iránt érdeklődőket egyaránt maradásra késztetik.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük