Idén is elkészül Vácrátót mézeskalács faluja

A hazánk legnagyobb botanikus kertjével büszkélkedő Vácrátóton 2022-ben is elkészül a település mézeskalácsfaluja, amelyet minden évben valamilyen tematika köré építenek. Az elkészült mézeskalácsokat értékesítik, a díszekből befolyt összeget pedig a Vácrátóti Óvoda Alapítvány részére ajánják fel. Nézd meg videón is milyen mesevilágba röpít Vácrátót mézeskalács faluja!

Vácrátót mézeskalács faluja

Míg a Baranya megyei Geresdlak mézeskalács falujában a település házait formázzák meg és a következő év augusztusáig megtekinthető a kiállítás, addig Vácrátóton eladják a mézes díszeket és a befolyt összegből jótékonykodnak.

Vácrátót mézeskalács faluja

„Vácrátóton több éve hagyomány már, hogy az adventi időszakban adventi gyertyagyújtással, és műsorral is várják az érdeklődőket. Emellett pedig különleges mézeskalács falu is készül. Idén december 10-én szombaton délután két órától a Mindenki Karácsonya program keretében ismét megtekinthető lesz a mézeskalács falu a Téli kápolnában.

Mézeskalács figurát, házat vásárolni előzetesen december 7-én szerdán délután három és este hat óra között lehet a kápolnában.
A szombati napon emellett lesz kézműves termékek vására, forralt bor, puncs és egyéb finomságok. Délután három órától a Réparetekmogyoró Társulat műsora lesz látható. Négy órától a Panna-bál zenés gyermekműsor buborék fújókkal öt órától pedig gyertyagyújtás lesz az adventi koszorún.” – olvasható a 2022-es mézaskalács faluról az önkormányzat Facebook oldalán

Az idei év tematikáját egyelőre még titokban tartják.

2019-ben például híres épületeket is megformáztak a nagyvilágból, például a Pisai Ferdetornyot és az Egyiptomi Piramisokat.

2021-ben körhinta és hullámvasút, körbejáró kisvonat, Elza kastélya a Jégvarázs meséből, a Vácrátóti Szentháromság templom és a település számos takaros kis háza is elkészült az ország egyik legrégebbi mézeskalács kiállításán.

Vácrátót mézeskalács faluja

A csodálatos házikók és figurák elkészítéséhez száz kiló lisztet és 30 üveg mézet használtak fel. A díszítéshez használt cukormázhoz 40 kg porcukor és 300 tojás fogyott el. 

Vácrátót 2021-es mézeskalács faluja videón is megtekinthető.

Vácrátóti mézeskalács falu 2021-ben – videó

A fotók a 2019-es vácrátóti mézeskalács falu kiállításon készültek. Köszönet értük Kutassy Edithnek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük