Idegenvezetők Világnapja 2020 – ingyenes programokkal

Az Idegenvezetők Világnapja 2020 az idén is sok érdekes és gyakran ingyenes programmal várja az érdeklődőket. 2020. február 20-23. között közel 100 budapesti idegenvezető mutatja be a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit. A gyakran ingyenes programokra érdemes előzetesen regisztrálni.

 Idegenvezetők Világnapja 2020

Az idén szerencsésebbek vagyunk, mint tavaly, amikor az idegenvezetők világnapi rendezvények egybeestek az utazás kiállítással. Magyarország első számú turisztikai vására, a 43. Utazás kiállítás 2020. február 27. – 2020. március 1. között lesz a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Idegenvezetők Világnapja 2020

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), valamint a Kereskedelmi Tagozatának idegenvezetői és a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM) idén ismét megszervezik fővárosunkban az Idegenvezetők Világnapját. A rendezvény nem jöhetne létre idegenvezetőink önkéntes munkája nélkül.  A rendezvény fővédnöke: Karácsony Gergely, főpolgármester.

A tavaszi turisztikai szezon nyitányaként is tekinthető eseménnyel a szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet az idegenvezetők értékteremtő munkájára. Az idei évben is több mint 100 programmal, 100 idegenvezető vesz részt a rendezvényen és mintegy 100 közreműködő partner segít a megvalósításban.

Az idén is lesznek gyalogos túrák, tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások a város különböző pontjairól.

A február 23-i központi események helyszíne a Bálna Budapest lesz. Innen indulnak térítésmentesen, a városnéző autóbuszok, városnéző hajók, valamint a kerekesszékkel közlekedők számára szervezett, speciális autóbuszos túrák, amelyekre előzetesen lehet regisztrálni.

Gyalogos városnézések, tematikus séták a város különböző pontjairól indulnak, sok különlegességgel, épületbejárással, meglepetésekkel.

Lesz hajós városnézés is két hajóval. A Mahart Passnave Budapest hajója a Bálnától indul, míg a Silverline Táltos hajója, mely az Erzsébet híd lábánál lévő 11-es kikötőben várja az utasokat.

Különjáratként indul villamos a 2-es, valamint a 6-os villamos vonalán. Minden járműre lesz előzetes regisztráció, de az esetleg szabadon maradó helyekre – séta, hajó és villamos esetén – a helyszíneken is lehet még jelentkezni.

A rendezvény programjaira az igéretek szerint a BKIK.hu oldalon lehet majd jelentkezni:

https://www.bkik.hu/hu/hirek/idegenvezetok-vilagnapja-2020

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük