HUMAN – EMBER – dokumentum film

A Human film egy fantasztikus dokumentumfilm világunkról. HUMAN – EMBER, a roppant egyszerű cím egy csodálatos filmet takar, ami csak fantasztikus képekkel és zenével mesél a világról, a különböző kultúrákról, az EMBERRŐL. Egyszerű eszközökkel és őszintén szól érzelmekről és érinti meg a szívünket. Ha szeretted a Baraka-t vagy a Samsara-t, akkor ezt is imádni fogod.

Human film

HUMAN – EMBER – dokumentum film

A Human, azaz Ember dokumentum filmet Yann Arthus-Bertrand francia környezetvédő készítette 2015-ben. A film szinte teljes egészében exkluzív légi felvételekből és a kamerába mesélt személyes történetekből áll. Bemutatására az Egyesült Nemzetek Szervete (ENSZ) Közgyűlésén került sor 1000 néző előtt, köztük volt Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár is.

A Human film elkészítését a Bettencourt Schueller Alapítvány finanszírozta. Három éven át készült, Yann Arthus-Bertrand rendező és 20 fős csapata 60 országban több mint 2000 emberrel készített interjút. Öt újságíró és operatőr dolgozott a projekten. A légi felvételeket 6 fő készítette, köztük Arthus-Bertrand.

A HUMAN zenéjét Armand Amar szerezte, arra törekedve, hogy az tükrözze az interjúk által keltett érzelmeket. Ezzel az volt a cél, hogy megnyíljanak a dolgok, megnyíljon az ember szíve, hogy a szomorúság minden korlátozás nélkül legyen. A minimalista dalok egyszerre képesek kifejezni a különböző kultúrákat.

Az 2016-os Vancouver Nemzetközi Filmfesztiválon a Human elnyerte a legjobb nemzetközi dokumentumfilmnek járó közönségdíjat.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük