Egy éve omlott hullámsírba az Azúr ablak Máltán

Az Azúr ablak Máltán az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó látványosság volt 2017. március 8-ig. Igen, sajnos csak volt. Most már örökké a múlté, ugyanis egy heves vihar és a méretes hullámok győzedelmeskedtek a Gozo szigeti sziklaalakzat felett. Az ezreket vonzó turisztikai látványosság hatalmas robaj kíséretében vált semmissé és omlott hullámsírba.

Azúr ablak Máltán

Azúr ablak Máltán

Málta második legnagyobb szigetére, Gozora épp a különleges természeti képződmény miatt látogattak el sokan. A közel 100 m hosszú sziklalap két 40 m széles, erózió formálta oszlopon állt egy ablakot formálva az azúrkék tenger felé. Innen ered az Azúr ablak elnevezés is. Geológusok már évek óta figyelmeztettek a gyors romlásra, a sziklára lépést is megtiltották.

Azúr ablak Máltán

A búvárok körében is kedvelt helyet 2009-ben, ott jártamkor még motorcsónakokkal is körbe lehetett járni. Nem sejtettem, hogy ezek a fotóim is megismételhetetlenek lesznek. 🙁

Azúr ablak Máltán

Azúr ablak Máltán

Azúr ablak Máltán

Azúr ablak Máltán

Azúr ablak Máltán

Azúr ablak Máltán

Azúr ablak Máltán

A Twitterre kitett kép tanúsága szerint az Azúr Ablak eltűnt… 🙁

Amikor ott jártam még nem írtam blogot. Mostanában pedig próbálok mindig az új élményeimről vagy épp aktualitásokról beszámolni. Elkeserítő, hogy ismét egy szomorú hír és egy visszafordíthatatlan pusztulás kapcsán kellett elővennem a régi fotókat és a szép emlékeket. Pont úgy, ahogy megesett már velem Aleppó vagy Palmüra kapcsán is …  🙁

Visszagondolva csak egyedül a Berlini fal volt az, amit láttam „fénykorában” is és lerombolása után egyáltalán nem hiányzott a hűlt helye. Sőt!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük