Hosszú hétvégék 2021-ben, amelyeket érdemes utazással tölteni

Az utazástervezés nálam azzal kezdődik, hogy megnézem mikor lesznek hosszú hétvégék az évben és megpróbálok minél optimálisabb időpontot találni az utazáshoz. Mert mindig az idő az egyik szűk keresztmetszet. Na meg a pénz, amiről már írtam, hogy spórolhatsz az utazásra,  Az ünnepeket és a munkanap átcsoportosításokat ügyesen kihasználva sokkal kevesebb szabadságra lesz szükségünk és több helyre is eljuthatunk. Nézzük, mikor lesznek hosszú hétvégék 2021-ben, és mikorra érdemes az utazásokat tervezni.

Hosszú hétvégék 2021-ben

A munkaidő-beosztásnak a munkaszüneti napok miatt indokolt változtatását minden évben rendelet szabályozza. Megalkotása az Innovációs és Technológiai Minisztérium feladatkörébe tartozik és a Magyar Közlönyben teszik közzé.

Hosszú hétvégék 2021-ben

2021-ben munkanap átcsoportosításra csupán egy nap, a Szenteste esetében kerül sor. A péntekre eső december 24-ét két héttel korábban, december 11-én, szombaton kell ledolgozni.

Az év hosszú hétvégével kezdődik, majd márciusban (március 15-e hétfőre esik), májusban (Pünkösd hétfő miatt), augusztusban (az Államalapítás ünnepe miatt), novemberben (Mindszentek miatt) és decemberben (24-e péntekre esik) lesz háromnapos hosszú hétvégénk, míg húsvétkor négy napig pihenhetünk majd.

Május 1-e és október 23-a is szombatra esik, így ezek a hétvégék csak két naposak lesznek. Öt darab három napos, és egy darab négy napos hosszú hétvégénk lesz. Ha ezekhez az előző vagy következő hét napjait is hozzácsapjuk, akkor igazán jól járhatunk.

A húsvét szokás szerint 4 napos ünnep lesz, április 2 és 5 között. Ha az előtte és utána lévő héten vesszük ki a szabadságunkat, akkor 8 szabadnap terhére 16 napra is elutazhatunk.

Március 15 hétfőre esik, így háromnapos hétvégénk lesz. Az utána lévő 4 napot kivéve 9 napra utazhatunk el. Ha még ehhez hozzácsapunk egy hetet, akkor 9 nap szabiért cserébe 16 napig pihenhetünk. Pünkösdnél és Mindenszenteknél ugyanez a helyzet.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Fejes János szerint:

    Szép helyeket ajánlottál ismét.Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük