Hosszú hétvégék 2020-ban, amelyeket érdemes utazással tölteni

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem két dolog szokott nagy fejtörést okozni, amikor az utazásokat tervezem: az idő és a pénz. Arról már írtam, hogy spórolhatsz az utazásra, most az időgazdálkodásban segítek egy kicsit. A hosszú hétvégéket ügyesen kihasználva sokkal kevesebb szabadságra lesz szükségünk. Nézzük, mikor lesznek hosszú hétvégék 2020-ban, és mikorra érdemes az utazásokat tervezni.

hosszú hétvégék 2020-ban, munkanap átcsoportosítások 2020

Hosszú hétvégék 2020-ban

2020 nem olyan kedvező a hosszú hétvégék tekintetében, mint 2019 volt, de ha ügyesen sáfárkodunk, kevesebb szabadnappal oldható meg egy-egy utazás.

Két ünnepünk: március 15-e és mindenszentek napja is vasárnap esik, így ezek csak két naposak lesznek a szombattal együtt. Lesz viszont három darab három napos, és három darab négy napos hosszú hétvégénk. Ha ezekhez az előző vagy következő hét napjait is hozzácsapjuk, akkor igazán jól járhatunk.

A húsvét szokás szerint 4 napos ünnep lesz, április 10-13. között. Ha az előtte és utána lévő héten vesszük ki a szabadságunkat, akkor 8 szabadnap terhére 16 napra is elutazhatunk 2020. április 4 és 19 között.

Május 1-je péntekre esik, így háromnapos hétvégénk lesz. Az előtte lévő 4 napot kivéve 9 napra utazhatunk el. Ha még ehhez hozzácsapunk egy hetet, akkor 9 nap szabiért cserébe 16 napig pihenhetünk. Pünkösdnél gyakorlatilag ugyanez a helyzet, csak ott a nem az előző, hanem a következő hétre kell időzíteni az utazást.

Augusztus 20-a csütörtökre esik, ekkor a pénteket is megkapjuk szabadnapnak, tehát 2020. augusztus 20-23 között négy napos hosszú hétvégénk lesz. Ha 2020. augusztus 8-23 közötti időszakra tervezzük az utazást, akkor 16 napig lehetünk távol 8 szabadnapért cserébe. Az augusztus 20 utáni hétvégét nem érdemes kivenni, mert augusztus 21-ét augusztus 29-én, szombaton kell ledolgozni. Bár ha azt vesszük 9 nap szabadsággal 16 nap pihenés sem olyan rossz.

Október 23-a is 3 napos lesz, karácsony pedig 4 napos, mert december 24-ét megkapjuk pihenőnapként, amit december 12-e kell majd ledolgozni. 2021 jól, háromnapos hétvégével indul majd.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük