„Hop on hop off” hajójárat a Dunakanyarban

Sosem volt olyan egyszerű és olcsó felfedezni a Dunakanyart, mint napjainkban. A legnépszerűbb kiránduló helyeket egy csupán 500 Ft-os hajójeggyel bejárhatjuk. A Dunakanyarban közlekedő körjáratokról tetszés szerinti helyen le- és felszállhatunk.

Salamon-torony

Hajójárat a Dunakanyarban

Dunakanyarnak a Duna Esztergom és Budapest közötti szakaszát hívjuk, ahol a Börzsöny és a Visegrádi-hegység között kanyarog hazánk legfontosabb folyója. Bájos folyóparti településeivel igen kedvelt turisztikai körzet. Az Esztergom és Visegrád közötti szakasz az UNESCO világörökségi várományosi listán is szerepel, visegrádi középkori királyi központ és az esztergomi történelmi helyszíneinek összevonásával.

2020. júliusában Nagymaros és Zebegény között indult vonatpótló hajójárat, miután kő- és sárlavina öntötte el a vasúti síneket és a közutat. A nagy sikerre való tekintettel később Esztergom és Zebegény között, majd Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegdrád vonalon indított hajójáratot a Mahart PassNave Kft.

Augusztus 5-től 1.999 Ft-os Dunakanyari kombinált napijegy is válthat, ami a vásárlás napján Mahart + MÁV + Volánbusz + HÉV járatokra is felhasználható.

A kitűnő lehetőségre Farkas Ancsa részletes beszámolóval hívta fel a figyelmünket.

„Aki becsülettel betartotta, hogy maradj otthon, ne nyaralgass, az most megérdemelne egy pici lazítást. Ma egy nagyon kellemes délutánt töltöttünk el, javaslom Nektek is, mielőtt véget ér a nyár.

Van egy kiránduló hajó, ami a Dunakanyar gyöngyszemeit mutatja be Esztergom és Zebegény között közlekedik. 500 forint a jegy egész napra, és egész nap utazhatsz vele.

Budapestről érdemes lejönni vonattal Zebegényig. Ott kiszállni, és egy kellemes sétát tenni. Sok szép látni való várja az arrajárókat. Egy nagyon szép festett templom az első látnivaló.

A következő a Szőnyi múzeum. Aki bírja még, az egy csodálatos emlékhelyben gyönyörködhet. És ha már ott jártok, vétek lenne kihagyni a híres Zebegényi rétesházat. Világbajnok rétesek hatalmas választékával várja az ínyenceket.

Ezután vissza lehet szállni a hajóra, és átmenni Visegrádra. Ugye nem is kell mondanom, hogy látnivalók sokasága vár rátok.

Hajójárat a Dunakanyarban

A következő állomás Nagymaros lehet, ahol frissen sült hal illata csiklandozza az orrotokat. Ha nem szeretitek, beülhettek egy étterembe, vagy megkóstolhatjátok bármelyik fagyizó kínálatát.

Ha fürdőruhát is viszel, megmártózhatsz a Dunában, a szépen kiépített ingyenes szabadstrandon. Ha gyerekkel mész, egy nagyon szuper játszótéren levezetheti a fölösleges energiáját, de lehetőség van a nemrégen elkészült tornapark kipróbálására is. Ezután ismét érdemes hajóra szállni, és elhajózni Esztergomig.

Visszafelé ismét vonatra lehet szállni, és 40 perc alatt hazaérni a Nyugatiba. Mindez a program mindössze 500 forint személyenként, és tetszőleges alkalommal szakíthatod meg, majd folytathatod az utazást. Erre még kb. 3 hétig van lehetőséged. Kedvcsinálónak mutatok néhány képet.”

Hajójárat a Dunakanyarban

Nagyon köszönöm a szuper tippet és a fotókat Farkas Ancsának!

A hajójáratok menetredjéről az üzemeltető honlapján találsz további információkat.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük