Három napon át ingyenes programokkal vár a Magyar Nemzeti Múzem

A Magyar Nemzeti Múzeum három napon át ingyenes programokkal várja a látogatókat. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulóján tartott megemlékezés nem ér véget a Múzeumkert ünnepi műsorával, a programok hazánk első múzeumi épületében is folytatódnak. Kicsik és nagyok egyaránt izgalmas és szerteágazó programok között válogatva ismerkedhetnek meg a forradalmi eseményekkel.

Magyar Nemzeti Múzeum

Vár a Múzeumkert és a változatos programok

Ahogy megszokhattuk, idén a Múzeumkertben rendezett ünnepi műsorral kezdődik a forrradalom és szabadság harc hőseiről és vívmányairól szóló megemlékezés. A programok rendhagyó módon azonban nem érnek véget 15-én, 16-án és 17-én is folytatódnak.

Az állami ünnepeken ingyenes a múzeumok látogatása, így a Nemzeti Múzeumot is ingyen megtekinthetnénk, most viszont további két napot kapunk erre izgalmas programokkal.

Dátum: 2024. március 15-17.

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, Múzeumkert (1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.)

Ízelítő a Nemzeti Múzeum ünnepi programjaiból

  • Pénteken 14:00-tól 18:00-ig, szombaton és vasárnap 10:00 és 18:00 között számos ingyenes programmal várnak mindenkit a Múzeumkertben és a múzeum épületében.
  • Az ünnepélyes programok a Múzeumkertben, 10 órakor kezdődnek, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke 11 órakor mond beszédet.
  • Gyerekeknek és kihívást kereső felnőtteknek korosztályuknak megfelelő játékok és foglalkozások: Forradalmi szélforgó, Óriás kirakó, Memória társasjáték, Föltámadott a tenger nevű társasjáték, Mit kíván a magyar nemzet? kooperatív kártyajáték, MNM Puzzle, színező sarok.
  • Pénteken 18:00-ig filmvetítések a Széchényi-teremben, melyek izgalmas részleteket mutatnak be a március 15-i eseményekről.
  • Március 16-án szombaton Építsünk múzeumot! program, ahol megépíthetik a Magyar Nemzeti Múzeumot kicsiben.
  • Kézműves foglalkozások, táncház, dallamok a kiállításban, táncház, és még sok más vár mindenkit.
  • Tárlatvezetések a hétvége során, előzetes regisztrációval: Múzeumkert titkai, Csak egy pillanat volt, Pannónia fénye!, Egy fiatal tiszt karrierje.

Jegyek és részletes programleírás az előregisztrációval a Magyar Nemzeti Múzeum honlapján elérhetők.

Fontos: A Nemzeti Múzeum 2024. március 14-én zárva tart!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük