Hangulatos karácsonyi vásárok Ausztriában

A különleges ajándékok legjobb lelőhelyei a karácsonyi vásárok. November közepétől forralt bor, puncs, narancs, fahéj és mézeskalács illat lengi be a legtöbb város fényárban úszó, míves portékákkal teli főterét. A kirakodóvásárhoz gyakran zenei és egyéb kulturális rendezvények is kapcsolódnak, a gasztronómia szerelmesei minőségi, hagyományos étel és ital kínálatból válogathatnak. Nézzük, melyek a legnépszerűbb karácsonyi vásárok Ausztriában!

karácsonyi vásárok

Karácsonyi vásárok Ausztriában

A vásárok nem csak a helyi lakosságnak szólnak, népszerűek a turisták körében is. Évről évre nagy harc folyik a városok és országok  között a turisták kegyéért. Mindenki szeretné kiérdemelni a legjobb karácsonyi vásár rendezője megtisztelő címet. Ehhez azonban nem elég a fényár, a pompa. A vásár hangulatán túl fontos a hagyományőrzés, az értékteremtés, a minőségi termékek felvonultatása és a tisztességes kereskedés. Aki szeretné személyesen átélni az osztrák adventi vásárok hangulatát, igyekezzen lefoglalni az utazást, hisz az utazási irodáknál egyre jobban fogynak a helyek.

Bécsi karácsonyi vásár

Bécs (Christkindlmarkt)

A világ az első karácsonyi vásárát Bécsben rendezték meg a 13. században. Azóta több változtatáson ment át a vásár, többször módosult a helye, a neve, de a népszerűsége töretlen. A karácsonyi fényárban úszó utcákon sétálva lépten-nyomon kirakodó vásárokba botlunk. Az osztrák fővárosban a több mint három millió látogató közel 20 helyszínből válogathat. A két leghíresebb talán a Városháza előtti téren és a Schönbrunni kastély díszudvarában megrendezett kirakodó vásár. Temérdek hagyományos fa- és bádogjátékot, szalmából, üvegből és filcből készült karácsonyfadíszt kínálnak. Népszerűek a kézzel készített kerámia díszek és a csodálatos, minőségi gyertyák.

Bécsi karácsonyi vásár

Bécsi karácsonyi vásár

A Schönbrunni kastélynál rendezett adventi vásár előnye, hogy ha átfagyatunk, akkor könnyen találunk meleg menedéket. A magyar emlékeket is őrző kastély meglátogatása mellett a Pálmaház megtekintése kiváló alternatíva.

Mariazell

Ausztriában az egyik legmeghittebb időszak a karácsonyi készülődéshez kötődik. Adventi ünnepségsorozatot szinte minden osztrák városban rendeznek. Az egyik legszebb vásárnak a kegytemplomáról híres Mariazell ad otthont.

Mariazell híres búcsújáró hely, ahol a mézeskalács készítésének nagy hagyománya van. A messzi földről érkezett zarándokok szívesen vásárolták a mézeskalácsot, mert nem romlandó, sokáig friss marad és hamar megemeli a vércukor szintet. A különböző formájú és ízesítésű mézeskalácsokat a mai napig szívesen vásárolják ajándéknak is. A város makettjét minden évben mézeskalácsból formázzák.

Mariazell karácsonyi vásár

Salzburg

Mozart szülővárosa, Salzburg csodálatos fekvésével mindenkit elbűvöl. Bár kicsit távolabb van hazánktól, az adventi időszakban is érdemes ellátogatni a romantikus városba.

Salzburgi karácsonyi vásár
 
 

Osztrák karácsonyi vásárokba legjobb utazási irodával utazni, hisz akkor biztosak lehetünk benne, hogy a legérdekesebb, legjobb helyekre eljutunk, nem maradunk le semmi lényegesről. Nem mellesleg pedig nem kell lemondani a híres illatozó puncsról sem!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük