Ha Long-öböl Vietnámban

A Ha Long-öböl Vietnám egyik legnépszerűbb természeti látványossága. Az öbölben 1969, többségében  több száz méter magas mészkőszikla emelkedik ki a vízből. A növényekkel borított lakatlan szigeteket és  sziklaszirteket fából készült, autentikus bárkákon ringatózva fedezhetjük fel. A szigetek némelyikén cseppkőbarlagban is gyönyörködhetünk. 1994 óta az UNESCO természeti világörökségi listáján is szerepel.

Ha Long-öböl

Ha Long-öböl Vietnámban

Ha Long-öböl- Vietnami nyelven Vinh Ha Long, az „alámerülő sárkány öble”. Az ország északi részén található, 1969 mészkőszikla emelkedik ki a Tonkini-öbölből.
1994 óta az UNESCO természeti világörökségi listáján szerepel.
A szigetek némelyikén cseppkőbarlang is található, melyek a vietnami háború idején raktárként és kórházként is működtek. – ajánlotta figyelmünkbe a természeti szépséget Tóthné Éva.

 

 

A Hạ Long-öböl (vietnámi nyelven: Vịnh Hạ Long) egy 1 500 km² nagyságú terület a Vietnámi-öbölben (Tonkini-öböl), Vietnám északi részén. A Vịnh Hạ Long név jelentése: „az alámerülő sárkány öble”. 

Neve onnan ered, hogy a legenda szerint létrejötte a közeli hegyekben élő sárkánynak köszönhető. Amikor a sárkány a parthoz szaladt, farkával mély barázdákat húzott a földbe. Amint a sárkány a vízbe merült, a barázdákat elárasztott a tenger.

Összesen 1969 mészkőszikla emelkedik ki a vízből, amelyek többsége lakatlan sziget vagy szirt. Szép számmal találunk több száz méter magas sziklákat is. Az árapály váltakozása, az időjárás, a szél és a víz üregeket és barlangokat alakított ki a kőzetben. Némely barlangban különös alakú álló- és függő cseppkövek alakultak ki.

Ha Long-öböl

A legnagyobb, 354 km² alapterületű Cát Bà szigeten kb. 12 000 szigetlakó lakik. Főként halászatból, osztrigatenyésztésből és a turizmusból élnek.

 

Ha Long-öböl

A franciák és az amerikaiak elleni háborúban néhány szigetet és barlangot utánpótlásraktárrá építettek ki, illetve menekültek és betegek számára alakítottak ki táborhelyeket.

1994-ben az UNESCO természeti világörökségi helyszíneinek listájára került.

Ha Long-öböl

Nagyon köszönjük a csodálatos fotókat Tóthné Évának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük