Google Ground, a varázslatos tudásbázis

Rubik-kocka asztal, legófal, titkos ajtó, színes székek és mindez a kreativitás szolgálatában. Ez fogadott, amikor a minap a világ legmenőbb munkahelyének, a Google-nak az oktató és rendezvényközpontjában, a Google Ground épületében jártam. 

Google Ground

Nem, nem egy gyerek játszóházba mentem, hanem igen is komoly témákat, a karácsonyi kampányokat feszegető előadásra. A marketing okosságokkal nem untatnálak, viszont az épületet szerintem érdemes szemügyre venni. Nagyon sok jó ötletet láttam a természettel való harmonikus együttélés megvalósítására.

Google Ground

A Google 2014 elején hozta létre egész Európában egyedülálló, trendi oktató bázisát Budapest VIII. kerületében, a város egyik legdinamikusabban fejlődő negyedében. A Google Grund célja, hogy rendszeres oktatásokkal, előadásokkal támogassák a magyar startupokat, az online marketing ügynökségeket és a tanulni vágyó diákokat a digitális világban való eligazodásban. Az ingyenes oktatások a digitális versenyképesség fejlesztésének fontos alkalmai.

Google Ground

A Google Grund a Nagytemplom utca 30-ban, erre a célra átalakított épületben található, a Molnár Ferenc “Pál utcai fiúk” című regényből ismert Grund közvetlen szomszédságában. A helyszín kiválasztásánál szempont volt, hogy fiatalos és színes környezetbe kívántak letelepedni.

Google Ground

A színes berendezés, a legófal, babzsák fotelek mind az elmélyült, kreatív gondolkodást segítik.

Google Ground

Bármennyire digitális világban is élünk, a nyomtatott könyveknek is fontos szerepe van életünkben.

Google Ground

Ha más funkciójuk nincs is, a titkos bejárat elrejtésére kitűnőek. Jól meg fér itt egymás mellett a sok különböző témájú könyv. Talán arra gondoltak, ha netán nem működne a Google kereső, legyen mihez nyúlni információkért.

Google Ground

A belbecs után nem árt szét nézni kint sem.  A bejárat nem sokat sejtet a benti színes világról.

Google Ground

A Grund udvarának játszótere sem a szokványos, uniós szabvány szerint épült.

Google Ground

A bár, amin keresztül eljutunk a Google Grundra szintén nem mindennapi.

Google Ground

A komplexum hátsó részén helyezkedik el a Google Grund, a kertmoziként is üzemelő kertből nyílva.

Google Ground

A rendezvényközpont bejárata szinte beleolvad a környezetbe. Mindent úgy alakítottak ki, hogy az minél kevesebb rombolással járjon, minél jobban óvják a környezetet, még az előadóterem előtti fát is megmentették.

Google Ground

Engem teljesen elbűvölt a hely. Méltó a Google-hoz és itt valóban minden adott a gondolatok szárnyalásához. Sok hasonló bájos helyet kívánok az utókornak is!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük