Fonyódi nyár 1986 – retró videó

Volt idő, amikor nekünk magyaroknak a Balaton volt a riviéra. Mindenki a magyar tengernél süttette a hasát, mert nem volt lehetősége az Adriára vagy még távolabb utazni. A mai Balaton már nem ugyanaz. Sajnos és szerencsére. Nézd meg a Fonyódi nyár 1986 videót és döntsd el, mi az amit visszahoznál a múltból és mi az amit a hátad közepére sem kívánnál és rémálmodban sem jöjjön elő.

Fonyódi nyár 1986

Balatoni nyarak

Pár hónappal ezelőtt már megosztottam egy retró videót a Balatonról, Balatoni retró címmel. A 2007-ben készített film a ’60-’70-es évek filmhíradóin keresztül mutatta be az 50 évvel ezelőtti magyar valóságot. Az abban az időben készült, amikor engem úttörőként először bűvölt el a végeláthatatlan kékség.

Az 1986-os fonyódi nyár videóját már teljesen más szemmel nézem. Bár még mindig az átkosban éltünk, de bizakodva vártuk a rendszerváltást. A 80-as évek elején két nyáron is Fonyódon töltöttem a szakmai gyakorlatomat. 1986-ra már elvégzetem a főiskolát és az összekuporgatott saját keresetemből vonatoztam le a Balatonra sátrazni.

Nem tudom te hogy vagy vele, de én érzek valami párhuzamot 1986 és a mostani helyzetünk között. A rendszerváltás előtt nem volt túl nagy mozgás terünk. Nem volt még világútlevél, három évente egyszer utazhattunk a „bűnös” nyugatra. Aki tehette a Balatonra ment nyaralni.

Akkor a többségnek még igazán a Balaton volt a riviéra.

Ma ugyan másképp, de ma nincs nagy mozgásterünk. A korona vírus mindenkit otthon maradásra kényszerít.

Ha tehetném, szívesen visszatekerném az időt 1986-ra. Szívesen lennék újra huszonéves és lelkesen várnám, hogy gyökeresen megváltozzon az életünk…

Talán egy kicsivel ügyesebbek lennénk a folytatás terén is…

Mivel ez lehetettlen, marad a nosztalgiázás.

És marad a Balaton, ami változatlanul szép. Sőt sokkal szebb, mint 1986-ban volt.

Fonyódi nyár 1986 – videó

 

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük