Flightradar24 – a világ legjobb repüléskövetője

A repülés szerelmesei és a gyakran utazók részére ajánlom a Flightradar24 honlapot és applikációt. A Flightradara a kereskedelmi repülőgépek repülési, nyomon követési információit jeleníti meg a térképen valós időben és visszajátszhatóan. A világ összes repülőjáratát mutató szoftver a világ legjobb repüléskövetője. Telefonos applikáció formájában is elérhető, így internet utazás közben is használható. Az itthon maradottak pedig egyszerűen követni tudják, hogy a világ mely pontján jár éppen a repülőgépünk. Különösen hasznos a szoftver akkor, ha nem magyarországi az induló és a célállomás, hiszen a BUD.hu oldalon csak a Liszt Ferenc repülőtérről felszálló és ide érkező járatokról szerezhetünk információkat.

Flightradar24 - a világ legjobb repüléskövetője

 

Flightradar24 – repülési információk minden mennyiségben

A Flightradar24 a világ legjobb repüléskövető rendszere, a világ összes kereskedelmi repülőjárata nyomon követhető vele. A repülőgép épp aktuális helyén túl megnézhetjük a repülőgép egyéb repülési adatait, például a sebességet, a magasságot és még sok egyéb információt.

A felhasználóbarát szolgáltatással többféle módon is nyomon követhetjük a kívánt járatot. A valós idejű információkon túl az előző napok járatianak információi nyomon követhetők.

Térképes megtekintés és keresés

A repülési térkép segítségével egyben láthatjuk az összes járatot. Az egér gombokkal a kivánt területre mozgathatjuk a térképet és nagyításra vagy kicsinyítésre is lehetőség van. A repülőgép fölé állva megjelenik a járatszáma, ha pedig rákattintunk, a járat piros színre vált, megjelenik az eddigi útvonala és egy külön ablak további információk, például a járat várható érkezési ideje is.

Keresés járatszám alapján

Ha tudjuk a járatszámot, egyszerűen kattintsunk a „Keresés” mezőre, és adjuk meg járatszámát. A nyomon követni kívánt járatra kattintva valós időben követhetjük a repülést.

Keresés repülőtér alapján

A repülőteres kereséshez használhatjuk közvetlenül a repülőtér nevét, vagy megadhatjuk azt a várost, amelyben a repülőtér található. Ezután csak ki kell választani a repülőteret a legördülő menüből. A bal oldalon megjelenő ablakban sok repülőtéri információ látható, tervezett vagy leszálló érkezésekkel együtt. Ha látni szeretnénk az indulásra tervezett vagy a földön tartózkodó repülőgépeket, egyszerűen kattintsunk az alul található „Indulások” vagy „Földön” feliratú ikonra.

A weboldal használata ingyenes, de előfizetéssel még több információ, funkció elérhető és a reklámoktól is megszabadulunk. 

Kinek és mikor hasznos a Flightradar24 használata?

A valós idejű nyomonkövetésen túl lehetőség van visszamenőleges információk megjelenítésére is. Az alábbi fotón például az látható, hogy a 2024. április 28-i Cairo-Budapest járatom a több mint 6 órás késéssel érkezett meg Budapestre.

Flightradar24 képernyőkép

A Flightradar24 hatalmas előnye, ha családtagunk, rokonunk, ismerősünk utazik repülővel, nyomon tudjuk követni az útját. Tervezhetjük vele azt, hogy mikorra kell kiérnünk a repülőtérre, valamint hamarabb tudjuk meg, hogy épségben leszállt, mint ahogy hívni tud bennünket vagy SMS-t tud írni a repülőtérről.

Ha mi magunk utazunk még az indulás előtt és aztán közben is meg tudjuk nézni a járatunk várható indulási, érkezési idejét. Átszállásnál késés esetén reménykedve nézhetjük, hogy a másik repülő késve indul és épp lesz időnk az átszállásra.

Hazaérkezve vissza tudjuk nézni, hogy pontosan merre repültünk, így beazonosíthatjuk, hogy milyen városokat/helyeket fényképeztünk a levegőből.

A mobil app-ban van olyan funkció, amivel a telefont az ég felé tartva az éppen felettünk repülő gépekről tudhatunk meg információkat.

Egyszerű regisztráció után különböző árú és szolgáltatásokat nyújtó csomagok közül válogathatunk.

Repüléssel kapcsolatos további olvasnivalók

A világon több ezer légi társaság üzemel, amelyek különböző méretűek, szolgáltatási színvonalúak és hálózatúak. A becslések szerint kb. 7000 légitársaság létezik, ebből kb. 400 IATA (Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség) tag. A légitársaságok kínálata és minősége folyamatosan változik, a légi társaság légi társaság kiválasztásakor nem árt körültekintőnek lenni. A továbbiakban ehhez is mondok néhány tanácsot, valamint egy kvízjátékkal tesztelheted, mennyire ismered a légi társaságokat.

Kevesebb mint öt év kellett a világ legnagyobb befogadóképességű repülőterének megépítéséhez Pekingben. Az elkészült Daxing Nemzetközi Repülőtér nagy mértékben tehermentesíti a pekingi olimpiára 2008-ban jelentősen kibővített Beijing Capital Nemzetközi repülőteret.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük