Mini Magyarország makettpark felvidéki épületei

Hazánk egyetlen interaktív minivárosa, a Mini Magyarország nevet viselő szarvasi makettpark folyamatosan bővülve és rendszeresen különleges programokat biztosítva várja a könnyed kikapcsolódásra vágyókat. A parkban nemcsak a mai Magyarország híres épületének makettjeit csodálhatjuk me, többek közt a Felvidék kilenc híres épületeinek minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása teszi teljessé a történelmi sétát. Nézzük, milyenek a Mini Magyarország makettpark felvidéki épületei!

Mini Magyarország makettpark - Krasznahorka vára

Krasznahorka vára

Mini Magyarország makettpark felvidéki épületei

A Szarvasi Arborétum területén, – de attól elkülönítve – gyönyörűen kialakított környezetben most már közel félszáz élethű makett várja a családokat. A természet közelben még látványosabbak hazánk  és a szomszédos országok épített kulturális örökségei.

A történelmi Magyarország mértani középpontjában 2013 áprilisában megnyitott Mini Magyarország makettpark hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit hivatott bemutatni.

A Magyarország és Erdély legszebb épületei mellé most kilenc felvidéki látványosság csatlakozott:

Árva vára (Oravský hrad), a Thurzók reneszánsz sasfészke

Krasznahorka vára 8 éve vár az újjáépítésre

Pozsonyi vár, impozáns épület a Duna felett

Lőcse látnivalói: Levoča, a Szepesség fekete városa

  • a nyitrai püspökség épülete,
  • a Magyar Szentek temploma,
  • az Ótátrafüredi Palotaszálló,
  • valamint a kassai Szent Erzsébet-dóm épülete.

Kassa látnivalói – magyar emlékek úton-útfélen

Felvidéki épületek makettjei Szarvason

Mini Magyarország makettpark- Árva vára

Árva vára

Felvidéki épületek - Az orawkai Magyar Szentek temploma

Az orawkai Magyar Szentek temploma

Felvidéki épületek - Bajmóc vára

Bajmóc vára

Felvidéki épületek - Lőcsei városháza

Lőcsei városháza

Felvidéki épületek - Nyitrai püspökség

Nyitrai püspökség

Felvidéki épületek - Ótátrafüredi Palotaszálló

Ótátrafüredi Palotaszálló

A 14. században épült Krasznahorka várát négy évszázadon át az Andrássy család birtokolta. A várba a 2012. március 10-én emberi gondatlanságból keletkezett tűz hatalmas károkat okozott, a helyreállítási munkák még ma is tartanak, de természetesen a maketten eredeti szépségében csodálhatjuk meg a Gömör megyei erődítményt. A Krasznanorkaváralján álló Andrássy mauzóleum épületét sajnos nem alkották meg.

A makettes fotók a makettpark hivatalos oldaláról származnak.

Még több olvasnivaló a szarvasi makettparkról

A Mini Magyarország makettpark Szarvas egyik fő látnivalója, elbűvölő hely családi kirándulásokhoz is. Biztos Te is érezted már úgy, hogy több helyen szeretnél lenni egyszerre. Szarvason ez sem lehetetlen, akár egy óra alatt bebarangolhatod egész Magyarországot. Azt azért nem garantálom, hogy az egy óra valóban elég is lesz a nézelődésre, főleg, ha gyermekekkel látogatsz el a parkba. Kicsit és nagyot egyaránt elbűvölnek a gyerekbarát méretű építészeti csodák. Az interaktív, hangeffektusokkal gazdagított kiállításon felülről és soha nem látott perspektívából tekinthetjük meg a Magyarország neves épületeit.

Ha szeretnétek egy felejthetetlen napot együtt tölteni a családdal, akkor irány Szarvas és a Mini Mozdonyok Nagy Napja. Minden év júliusában különösen érdekes programra invitál kicsiket és nagyokat a szarvasi makettpark, ahol a száguldozó mini vonatok játszák a főszerepet.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük