Gyönyörű a felújított Nádasdy-kastély Nádasdladányban

felújított  Nádasdy-kastély Nádasladányban

A gyönyörűen felújított Nádasdy-kastély 2021 augusztusa óta újra tárt karokkal várja a látogatókat a Fejér megyei Nádasdladányban, Veszprémtől 30 km, Székesfehérvártól 20 km távolságra. A felújításra a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretén belül került sor. A megújult kastélyban a korhű enteriőrökkel, a kiállítás interaktív elemeivel, a digitális tárlatvezető alkalmazással (Visual Guide) a legfiatalabbak számára is átélhető a kastély és egykori lakóinak története.

Felújított Nádasdy-kastély Nádasdladányban

A nádasdladányi Nádasdy-kastélyt 1993-ban nyilvánították kiemelt műemlékké és ezzel a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának vagyonkezelésébe került. Rehabilitációja a homlokzat felújításával kezdődött meg 2009 szeptemberében. A felújítás után az Ősök csarnokába visszakerültek a festmények, a földszintet rekonstruálták, valamint kávézót, múzeumshopot és múzeumpedagógiai részleget alakítottak ki az épületben. 2021. augusztus 3-án nyitották meg a látogatók előtt.

felújított Nádasdy-kastély nagy szalonja Nádasladányban

“A Nemzeti Kastélyprogramban és Nemzeti Várprogramban értékmegőrzés történik tartós megoldásokkal. Rendkívül fontosnak tartjuk azt, hogy ne csak az épületek helyreállítása, hanem az újjászületése is megvalósuljon, ne csak a fizikai, hanem a szellemi rehabilitációjukra is sor kerüljön.

A hazánkban egyedülállónak számító historizáló, neogótikus, Tudor-stílusú épület minden restaurált és rekonstruált részlete romantikus időutazásra invitálja a látogatót. A korhű enteriőrökkel, a kiállítás interaktív elemeivel, a digitális tárlatvezető alkalmazással (Visual Guide) a legfiatalabbak számára is átélhető a kastély és egykori lakóinak története. Fedezzék fel a műemlék épület minden kincsét, töltődjenek fel a nagy gonddal berendezett elegáns termekben sétálva, a kastély impozáns megújult parkjában vagy a rekonstruált télikert kávézójában időzve! Kívánjuk, hogy szerezzenek minél több felejthetetlen élményt Nádasdladány régi-új ikonikus helyszínén, a Nádasdy-kastélyban.”- olvasható a kastély szintén megújult weboldalán.

A felújított Nádasdy-kastély kiállításának köszöntője – videó

Látogató és egyéb információk a kastély honlapján találhatók.

Köszönöm a fotókat Kozma Andreának!

Nádasdladányi kastély a felújítás előtt

A nádasdladányi Nádasdy-kastély felújítás előtti állapotáról és történetéről az alábbi képre kattintva olvashatsz.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük