Gyönyörű a felújított Nádasdy-kastély Nádasdladányban

felújított  Nádasdy-kastély Nádasladányban

A gyönyörűen felújított Nádasdy-kastély 2021 augusztusa óta újra tárt karokkal várja a látogatókat a Fejér megyei Nádasdladányban, Veszprémtől 30 km, Székesfehérvártól 20 km távolságra. A felújításra a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretén belül került sor. A megújult kastélyban a korhű enteriőrökkel, a kiállítás interaktív elemeivel, a digitális tárlatvezető alkalmazással (Visual Guide) a legfiatalabbak számára is átélhető a kastély és egykori lakóinak története.

Felújított Nádasdy-kastély Nádasdladányban

A nádasdladányi Nádasdy-kastélyt 1993-ban nyilvánították kiemelt műemlékké és ezzel a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának vagyonkezelésébe került. Rehabilitációja a homlokzat felújításával kezdődött meg 2009 szeptemberében. A felújítás után az Ősök csarnokába visszakerültek a festmények, a földszintet rekonstruálták, valamint kávézót, múzeumshopot és múzeumpedagógiai részleget alakítottak ki az épületben. 2021. augusztus 3-án nyitották meg a látogatók előtt.

felújított Nádasdy-kastély nagy szalonja Nádasladányban

A Nemzeti Kastélyprogramban és Nemzeti Várprogramban értékmegőrzés történik tartós megoldásokkal. Rendkívül fontosnak tartjuk azt, hogy ne csak az épületek helyreállítása, hanem az újjászületése is megvalósuljon, ne csak a fizikai, hanem a szellemi rehabilitációjukra is sor kerüljön.

A hazánkban egyedülállónak számító historizáló, neogótikus, Tudor-stílusú épület minden restaurált és rekonstruált részlete romantikus időutazásra invitálja a látogatót. A korhű enteriőrökkel, a kiállítás interaktív elemeivel, a digitális tárlatvezető alkalmazással (Visual Guide) a legfiatalabbak számára is átélhető a kastély és egykori lakóinak története. Fedezzék fel a műemlék épület minden kincsét, töltődjenek fel a nagy gonddal berendezett elegáns termekben sétálva, a kastély impozáns megújult parkjában vagy a rekonstruált télikert kávézójában időzve! Kívánjuk, hogy szerezzenek minél több felejthetetlen élményt Nádasdladány régi-új ikonikus helyszínén, a Nádasdy-kastélyban. – olvasható a kastély szintén megújult weboldalán.

A felújított Nádasdy-kastély kiállításának köszöntője – videó

Látogató és egyéb információk a kastély honlapján találhatók.

Köszönöm a fotókat Kozma Andreának!

Nádasdladányi kastély a felújítás előtt

A nádasdladányi Nádasdy-kastély felújítás előtti állapotáról és történetéről az alábbi képre kattintva olvashatsz.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük