Újra látogatható a Nádasdy-kastély Nádasladányban

A gyönyörűen felújított Nádasdy-kastély újra tárt karokkal várja a látogatókat a Fejér megeyi Nádasladányban, Veszprémtől 30 km, Székesfehérvártól 20 km távolságra. A felújításra a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretén belül került sor. A megújult épületet 2021. augusztus 3-án adták át.

felújított  Nádasdy-kastély Nádasladányban

Felújított Nádasdy-kastély Nádasladányban

A nádasladányi Nádasdy-kastélyt 1993-ban nyilvánították kiemelt műemlékké és ezzel a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának vagyonkezelésébe került. Rehabilitációja a homlokzat felújításával kezdődött meg 2009 szeptemberében. A felújítás után az Ősök csarnokába visszakerültek a festmények, a földszintet rekonstruálták, valamint kávézót, múzeumshopot és múzeumpedagógiai részleget alakítottak ki az épületben. 2021. augusztus 3-án nyitották meg a látogatók előtt.

felújított Nádasdy-kastély nagy szalonja Nádasladányban

A Nemzeti Kastélyprogramban és Nemzeti Várprogramban értékmegőrzés történik tartós megoldásokkal. Rendkívül fontosnak tartjuk azt, hogy ne csak az épületek helyreállítása, hanem az újjászületése is megvalósuljon, ne csak a fizikai, hanem a szellemi rehabilitációjukra is sor kerüljön.

A hazánkban egyedülállónak számító historizáló, neogótikus, Tudor-stílusú épület minden restaurált és rekonstruált részlete romantikus időutazásra invitálja a látogatót. A korhű enteriőrökkel, a kiállítás interaktív elemeivel, a digitális tárlatvezető alkalmazással (Visual Guide) a legfiatalabbak számára is átélhető a kastély és egykori lakóinak története. Fedezzék fel a műemlék épület minden kincsét, töltődjenek fel a nagy gonddal berendezett elegáns termekben sétálva, a kastély impozáns megújult parkjában vagy a rekonstruált télikert kávézójában időzve! Kívánjuk, hogy szerezzenek minél több felejthetetlen élményt Nádasdladány régi-új ikonikus helyszínén, a Nádasdy-kastélyban. – olvasható a kastély szintén megújult weboldalán.

A felújított Nádasd-kastély kiállításának köszöntője – videó

Látogató és egyéb információk a kastély honlapján találhatók.

Köszönöm a fotókat Kozma Andreának!

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Te is jártál egy csodálatos helyen és szívesen megosztanád velünk fotóidat, gondolataidat? Várjuk szeretettel!
Csatlakozz a Közel és távol Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos információról, érdekességről!

Iratkozz fel a Közel és távol hírlevélre, hogy minden fontos utazási hír, információ eljusson hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük