Feje tetejére fordított házak Magyarországon

A feje tetejére fordított házak igen kedveltek szerte a világban. Várható volt, hogy előbb-utóbb hazánkban is megjelennek majd a modern elvarázsolt kastélyok. Magyarországon az első fordított ház 2017-ben Siófok széplaki városrészében nyílt meg. Majd 2019-ben a hajdúszoboszlói feje tetejére állított ház követte. Érdekes tapasztalás a különleges fordított házban tett látogatás. Az egészen pici gyerekektől kezdve a legidősebb korosztályig mindenkinek feledhetetlen élményt nyújt a belsejében is felfordult ház vicces, szédítő világa. 

fordított ház

Feje tetejére fordított házak Magyarországon

A világ egyre több helyén találunk fordított házakat, például a lengyelországi Symbarkban és Zakopaneban, az ausztria Terfensben, vagy a németországi Sankt Englmarban. Magyarországon Siófokon és Hajdúszoboszlón található fordított ház.

Siófoki fordított ház

A hazánkban elsőként, Siófok széplaki városrészen, a Május 1. utca és a 7-es Főút kereszteződésénél nyílt meg fordított ház. A különleges, már több országban is bizonyított attrakciót lengyelek építették.

A kétszintes ház nem túl nagy, de van benne minden, ami kell: konyha, nappali, fürdő. Persze minden a feje tetejére állítva és egész másképp mint megszoktuk. A bejárat rögtön a tetőtérbe vezet, ahol egy hálószoba és egy gyermek játszószoba van berendezve. A csigalépcsőn felmenve jutunk a földszintre.

Fordított ház Hajdúszoboszlón

2019-ben – szintén Lengyelországból – elemekben érkezett a népszerű fürdővárosba, Hajdúszoboszlóra Magyarország második fordított háza. Összeszerelése és felépítése körülbelül egy hónapig tartott. Belső berendezése és a látogatás élménye hasonló a siofókiéhoz.

A hajdúszoboszlói fordított házat a Gábor Áron utca 53 szám alatt, a Kastélypanzió mellett a Platán Garden Restaurant parkolójával szemben találjuk.

A fordított házakban minden szerte foszlik, amit a gravitációról tanultunk. Igen csak bajba lennénk például, ha épp a kis vagy nagydolgunkat akarnánk elvégezni.

A különös látványt még azzal is tetézték, hogy a padlószint, akarom mondani a plafon, ahol járunk nem egyenes. Így akinek egyensúly problémái vannak fejfájást és hányingert is érezhez.

Figyelem: A házba belépve a gravitáció megzavarásának következtében az egyensúlyérzék labilissá válik. Egyensúlyzavarral és belső fül problémákkal küzdők számára nem ajánlott a ház látogatása.

Feje tetejére állított ház Siófokon – videó

A fordított ház látogatásának különlges élményét most videón megtekintheted.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük