Fedezd fel Várpalotát és környékét a gyerekekkel kényelmesen!

Családi kikapcsolódáshoz keresve sem találnánk jobb helyet, mint Várpalota. Hazánk első Trianon múzeuma, és a Thury-vár is kellemes kikapcsolódást ígér, de a környék is rengeteg látnivalót rejt. Csak egy ugrás a Tési szélmalom, Székesfehérvár a királyok városa, vagy Veszprém, a királynék városa, ahol megszólaltathatjuk a visszhangot vagy különleges állatokkal ismerkedhetünk a méltán híres állatkertben. Ugyancsak pár kilométert kell utazni, hogy csobbanjunk egyet a Balatonban vagy felfedezzük a Bakonyt, a hátizsákos és kerékpáros turisták paradicsomát. Mindehhez szálláshelynek pedig kitűnő választás egy kényelmes és családbarát várpalotai apartman. 

Várpalotai apartman

Várpalotai apartman és kirándulási ajánló

Látogassunk el a Tési szélmalomhoz

A Dunántúl egyik ritkaságának számít a szélmalom, melyből Tésen kettő is megtalálható. A Tési szélmalmok kedvelt kirándulási célpont a Dunántúlon innen és túl élők számára egyaránt. A két szélmalmok különlegessége, hogy az egyik, a Helt-féle, még 1840-ben épült, és még ma is működőképes. A másik szélmalom 1924-ben épült, egy Ozi-féle, amely bár már nem működik, de még mindig nagyon szép állapotban van, és érdemes ellátogatni, hogy megcsodáljuk. Ugyanakkor Tés környéke még számos izgalmas kirándulási célpontot rejt.

Tés mellett találjuk Várpalotát, és a Thury várat, ahol nemcsak a török időkből ránk maradt tárgyakat nézhetjük meg, de nyár számos program is található a várban. Kipróbálhatjuk a korabeli fegyvereket, de akár még a patkódobás fortélyait is kitanulhatjuk. Emellett Téshez a Balaton sincs messze, így érdemes utána járni, milyen látnivalók és a kikapcsolódási lehetőségek vannak a környéken, és így tervezni meg a tavaszi kirándulást vagy a nyári kikapcsolódást. Rá fogunk jönni, hogy annyi érdekességet találunk Tés környékén, hogy érdemes több napra tervezni.

Tési szélmalmok

Kirándul a család! De hol szálljunk meg?

Ha több napra tervezünk, természetesen szállásról is gondoskodnunk kell. A családi nyaraláskor legtöbben szeretik, ha hasonló körülmények között pihenhetnek, mint otthon, vagyis legyen saját életterük, magánszférájuk, és persze a gyereknek is meglegyen a saját terük. A szállodákban bár szokott lenni családi szoba, de ezeket nagyon hamar elkapkodják, így sok család kénytelen vagy két szobát bérelni, vagy egy légtérben megszállni, ami nem mindig komfortos mindenki számára. Az étkezési lehetőség persze vonzó lehet, de az légterű szoba már nem annyira.

Érdemes elgondolkodni, hogy nem járunk-e jobban, ha apartmant bérlünk. A Pe-Ki Lux Apartman Várpalota például egy nagyon megoldás lehet, ha több napos nyaralást vagy kirándulást tervezünk.

Bár emeleti apartmanról van szó, de olyan panorámát kapunk, ami bővel megér pár lépcsőfokot. Emellett az apartman teljesen felszerelt, több nap esetén még mosási lehetőségünk is lesz, hiszen a fürdőben még mosógép is található.

A cikk megjelenését a pekiapartman.hu támogatta. Köszönöm a megkeresést és az együttműködést! 

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Fejes János szerint:

    Nagy örömmel olvastam az ajánlásodat! Valamikor jártam már a Trianon múzeumban de nem elfelejtettem,hogy melyik városban!Mentségemre legyen,hogy csak átutazóban voltunk egy ausztriai kirándulás felé és egészségügyi pihenőre álltunk meg!most viszont csak oda szeretnék eljutni a Te ajánlásod alapján!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük