Fantasztikus programokkal vár a 155 éves állatkert

Három napos születésnapi ünneplésre várja a kicsi és nagyobb állatbarátokat a 155 éves Budapesti Növény- és Állatkert 2021. augusztus 7 és 9 között. A különleges programok mellett megcsodálható a kert legifjabb és legkisebb lakója, a kis panda bébi is. Emellett idén is lesz Állatkertek Éjszakája és újra indul az Esti séta az állatkertben.

az állatkert legifjabb és legkisebb lakója, a kis panda bébi

Az állatkert legifjabb és legkisebb lakója, a kis panda bébi       Fotó: Állatkert Facebook oldal

155 éves az állatkert – programok

Állatkertünk – az első ilyen intézményként Magyarországon – 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Hétfőn tehát már az Állatkert 155. születésnapját ünnepeljük. Valójában az évfordulóhoz kapcsolódó jubileumi emlékév már az esztendő legelején elkezdődött, s az emlékévhez kapcsolódóan helyeztünk el a kert több pontján a múltbeli lakókról, régi idők állatairól szóló információs felületeket. Illetve a honlapon is rendszeresen mesélünk az elmúlt 155 év állatairól.

Közeleg az Állatkert 155. születésnapja!
Hétfőn lesz 155 éves az Állatkert, de az ünneplést már most szombaton elkezdjük. Három napon át rengeteg születésnapi programmal várunk Benneteket. Gyertek és ünnepeljetek velünk Ti is! – olvasható a Facebook oldalon.

A részletes programokat a hivatalos oldalon találod.

Esti séta az állatkertben

2021. augusztus 5. és 2021. október 28. között újraindulnak az esti séták.

Közkedvelt exkluzív esti programunk alkalmával beleshetsz a kulisszák mögé, és megnézheted, mit csinálnak zárás után az állatok. Speciális szakvezetéssel, kalandvágyó kiscsoportok indulnak útnak a hangulatos éjszakai Állatkertben. A csoportvezetők megmutatják az állatorvosi rendelőt, gondozók egészen közelről megismertetik az érdeklődőket a legkülönlegesebb állatokkal is, sőt a látogatók számára láthatatlan részekre is betekintést nyerhet az idelátogató. – szól a hivatalos invitálás.

Esti séta időpontok:
– augusztus 12. Állati történetek
– szeptember 2. Állati történetek
– szeptember 16. Állati történetek
– szeptember 30. Állati történetek
– október 14. Állati történetek
– október 28. Borzongató állatok a halloween jegyében

A séták minden alkalommal 18.30-tól indulnak a főkaputól, hosszuk kb.2,5-3 óra. Jegyek korlátozott számban, 10.000 Ft-os áron vásárolhatók.

Állatkertek éjszakája

2021. augusztus 27-én este változatos programokkal, érdekességekkel, éjszakai látványosságokkal várják az Állatkert barátait.

Jelenleg az állatkert védettségi igazolvány és maszk nélkül látogatható.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük