Ezek az olvasók kedvenc helyei közel és távol

Ünnepelni hívlak a Közel és távol utazós blogon. 2018. január 15-én írtam az első bejegyzésem, tehát ebből láthatod, hogy nem születésnapot ünneplek. Egy kerek szám, az 1000-es ösztönzött arra, hogy ma egy rendkívüli bejegyzést készítsek. Igen, ez most az 1000. cikk a blogon! Úgy gondoltam, megmutatom, mik voltak az olvasók kedvenc helyei közel és távol az elmúlt kicsit több mint 3 évben.

olvasók kedvenc helyei

Ezek az olvasók kedvenc helyei közel és távol

Az olvasók kedvenc helyei megnevezés azért egy kicsit sántít, mert azt nem tudom, mit szeretnek leginkább az olvasók, erre vonatkozóan nincs és nem is lehet adatom. Nézhetném, ugyan a tetszikek számát, de az is félrevezető. A Makovecz Imre templomait bemutató bejegyzés kapta a legtöbb lájkot, több mint 32.700-t, azonban sokan csak a fotó miatt tetszikeltek és meg sem nyitották a bejegyzést.

A statisztikákból azt egyértelműen tudom, hogy melyek azok a bejegyzések, amelyeket legtöbben olvastak, vagyis nyitottak meg. A legolvasottabb bejegyzések között akad olyan is, ami nem egy konkrét helyet mutat be, hanem egy tematikus összefoglaló.

A Top 10 legtöbbet olvasott bejegyzést fordított sorrendben fedem fel, hogy egy kis izgalmat vigyek a dologba. Felvezető szövegként az adott bejegyzést bevezető szövegét használtam.

Top10-es lista

Itt van, kialakult és megérkezett a Legszebb adventi dekoráció 2020 verseny végeredménye. Köszönjük a nevezéseket és a szavazatokat! Gratulálunk az eredményekhez!

10. Legszebb adventi dekoráció 2020 verseny végeredménye

Legszebb adventi dekoráció 2020 verseny végeredménye

Legszebb adventi dekoráció 2020 verseny 1. helyezett : Hímesháza


Végetért a Magyarország legszebb adventi dekorációja 2019 verseny. Itt a végeredmény. Köszönjük a nevezéseket és a szavazatokat! Gratulálunk az eredményekhez!

9. Megvan az ország legszebb adventi dekorációja 2019-ben


A romvárak, a hagyományőrzés és a magyar történelem kedvelőinek kihagyhatatlan látnivaló a Dinnyési Várpark. A világ egyetlen anyaghűen megépített vármakett parkja, 35 középkori várat mutat be a történelmi Magyarország területéről, amivel még a Guiness Rekord könyvébe is bekerült.

8. Dinnyési Várpark, ami a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült

Dinnyési Várpark


A román parlament a Ceauşescu kor legnagyobb alkotása. Románia fővárosában, Bukarestben található 340.000 m² alapterületű épület a Pentagon után a világ második legnagyobb alapterületű építménye. És még be sem fejezték! Bár erre már valószínűleg sosem kerül sor.

7. Román parlament, a világ második legnagyobb épülete

román parlament


Magyarország legmagasabb pontjának a helyét és nevét szinte mindenki tudja, a legmélyebben fekvő pont megnevezése viszont már soknak fejtörést okoz. Nem véletlenül, hisz a modern technikáknak köszönhetően az 1970-es években megjelölt pontnál alacsonyabbat is találtak 2007-ben. Nézzük hol van Magyarország legmélyebb pontja! Persze a legmagasabban fekvőről is teszek említést.

6. Itt található Magyarország legmélyebb és legmagasabb pontja


Kastélyok országa vagyunk, ehhez semmi kétség nem fér. Bár egyre több jobb sorsra érdemes régi épület csodás átalakulásáról hallani, a mai napig több száz kúria áll elhagyatottan, romokban. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Luby kastély pár éve még kifosztva, magára hagyva állt, ma pedig igen kedvelt kastélyszálloda, esküvő helyszín és turista célpont.

5. Luby kastély és antik rózsák kertje Nagyaron

Luby kastély


Vajon milyen lehet Makovecz Imre háza? Biztos vagyok benne, hogy ez a kérdés már többek fejében megfogalmazódott. Vajon a neves építész otthonával is az a helyzet, mint a suszter cipőjével? Utána jártam, és elmondom, hogy és mikor ellenőrizheted le személyesen.

4. Makovecz Imre háza – ingyen megnézheted milyen házat épített magának

Makovecz Imre háza


Lassan hét éve lesz, hogy a magyar organikus építészet legnagyobb alakja Makovecz Imre eltávozott közülünk. Fantasztikus életművet hagyott ránk, amelyből én most a legszebb templomait gyűjtöttem egy csokorba. Sőt a meg nem épült budapesti templomának makettjét is megmutatom.

3. Makovecz Imre csodálatos templomai

Makovecz Imre templomai

Szent István király templom – Százhalombatta


Amikor a testünk és lelkünk is áhítozik a zöldre, a természet ezernyi szépségének felfedezésére, legjobb megoldás, ha felkeresünk egy botanikus kertet vagy arborétumot. Az ország valamennyi megyéjében találunk látogatható gyűjteményes kertet, így egy kis utazással biztosan találunk egyet a közelünkben is. Összegyűjtöttem, melyek a legszebb botanikus kertek és arborétumok Magyarországon!

2. Legszebb botanikus kertek és arborétumok Magyarországon

Tulipánözön Vácrátóton


Székesfehérvár híres nevezetességéhez, a Bory-várhoz érkezve úgy érezhetjük magunkat, mintha egy mesevilág közepébe csöppennénk. A romantikus tornyok és árnyas árkádok báját fák, bokrok, kutak, tavacskák emelik tündéri magasságokba. Székesfehérváron járva kihagyhatatlan a romantika fellegvára, a Bory-vár.

1. Bory-vár: szerelmes mesevilág Székesfehérváron

Bory-vár

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük