Éze botanikus kertje a francia Riviérán

Éze botanikus kertje egy olyan hely, amit a francia Riviérán utazgatva vétek kihagyni. Éze, az alig kézezres lélekszámú falu Saint Jean Cap Ferrat félsziget fölé magasodik, minden pontjáról gyönyörű kilátás nyílik a tengerpartra és a közeli hegyekre is. Jó idő esetén még Korzikáig is el lehet látni. 

Éze botanikus kertje

Éze botanikus kertje

A mediterrán országokban járva igyekszem legalább egy botanikus kertet is felkeresni. Ezeket a kerteket mindig a legpazarabb helyekre építik. A növénycsodák nagyon jól mutatnak a lejtős hegyoldalban, ahonnan fantasztikus kilátásban is gyönyörködhetünk. A hatalmasra nőtt, ámulatba ejtő kaktuszok, pozsgások, pálmák különleges hangulatot árasztanak. A csodálatos miliőben fantasztikus a klíma is.

Éze botanikus kertje

Éze, a Côte d’Azur-ön Monaco és Nizza között elhelyezkedő falu két látványossággal is büszkélkedhet. A világhíres Fragonard parfümgyár és bemutatóterem mellett a fő turistacsalogató attrakció a bámulatos fekvéssel és kilátással rendelkező botanikus kert.

A fantasztikus kertet egy középkori várrom köré alakították ki 1949-ben. Hangulatos utcácskákon juthatunk fel a kert bejáratához. A növényeket csodálva fel sem tűnik, hogy mekkora szintkülönbséget teszünk meg.

Éze botanikus kertje

Éze botanikus kertje

Éze botanikus kertje

A sokszor fárasztó felfelé út végén pedig ott vár az újabb csoda: a fantasztikus kilátás, a lélegzetelállító panoráma minden fáradtságért kárpótol.

Éze botanikus kertje

A kertben található egy kis kápolna is.

Éze botanikus kertje

Éze a mai napig megőrizte középkori hangulatát, érdemes csak úgy céltalanul sétálgatni is. Festői utcácskák, kőházak, várromok, kézműves üzletek, üvegfújó műhelyek, egzotikus növényekkel büszkélkedő parkok várják a turistákat.

A Fragonard parfümmúzeum is igen kedvelt turista célpont.

A svéd király egykori kastélya ma már egy 5 csillagos hotelként funkcionál és szintén lenyűgöző kilátást nyújt a vendégeknek.

További fotók Éze botanikus kertjéről:

Kattints a logóra vagy Közel és távol szöveg alatti dátumra és már láthatod is a fotókat!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.957684664392527.1073741892.148604088633926&type=1&l=3bc6aa4cb0

További látnivalók a közelben

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük