Évszakok változása a Mátra alján elbűvölő felvételeken

Még csak az óév búcsúztatásra készülünk, de pár hét múlva már kivirul a ma még szunnyadó természet. Kétség kívül a tavasz a legtarkább évszak, de aki nyitott szemmel jár, az minden évszakban megtalálja a szépséget. Olvasói fotókon mutatom be, milyen csodálatos az évszakok változása a Mátra alján. 

Évszakok változása a Mátra alján

Évszakok változása a Mátra alján

Olvasónk, Hollóné Takács Erzsébet és lánya, Marianna által készített csodás fotókkal hívta fel a figyelmünket a Mátra alja büszkeségére, a gyöngyöstarjáni vérszilva fasorra.

Először tavaszi fotókat kaptunk a virágzó csodáról.

“Gyöngyösről kifelé haladva Gyöngyöspata felé vezető úton menni kell kb. 5 km-t, majd jobbra kell fordulni a Gyöngyöstarján felé vezető bekötő útra. Itt kezdődik egy hosszú vérszilva fasor, egészen Gyöngyöstarjánig.”

Itt egy térkép is segítségül:

https://www.google.hu/maps/@47.7988003,19.8724554,3a,75y,342.2h,89.05t/data=!3m9!1e1!3m7!1spBQM19ri1Q6E1-dcVbT4fA!2e0!7i13312!8i6656!9m2!1b1!2i49

Aztán hónapok múlva Erzsike egy csodálatos képsorozattal jelentkezett: „Tavasszal már bemutattuk a gyöngyöstarjáni virágzó vérszilva fasort teljes tavaszi pompájában. Azóta eltelt a nyár, ősz és a tél. A változásokat a lányom minden évszakban lefotózta. Fogadjátok szeretettel!”

Nagyon jó ötlet volt ugyanabból a nézőpontból minden évszakban megörökíteni a Mátra aljai táj szépségét. Mindegyik fotónak különös bája van és bizonyítja, hogy érdemes nyitott szemmel jár a megszokott utakon is.

Évszakok változása a Mátra alján

A csodák mindenütt ott vannak.

Csak ki kell tárni a szívünket, hogy az apró kis varázslatokat is be tudjuk fogadni és láthatóvá váljanak a szemünknek is.

Nagyon köszönöm a csodálatos sorozatot Hollóné Takács Erzsébetnek és lányának Holló Mariannak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük