Evian város: a híres gyógyvíz és ásványvíz városa

Evian neve sokak számára csak a híres palackozott ásványvízről ismert. Sőt sokan nem tudják, hogy a finom, egészséges nedű a francia városról kapta a nevét. Nézzük, milyen is Evian város!

Evián

Evian város

Evian, teljes nevén Évian-les-Bains település Franciaországban, Haute-Savoie megyében található. A közel 10 ezer fős települést legtöbben a gyógyvize miatt keresik fel. Túl sok különleges látnivaló nincs is a városban, olyan, mint mint a többi francia kisváros.

A Pallas nagylexinoka még így írt róla:

“Évian les Bains, város Haute-Savoie franc. départementban, 10 km.-nyire Thonontól, vasút mellett, amfiteátrumszerűen épült a Genfi tó D-i partján, (1891) 2777 lak., sajt- és likőrkészítéssel, bőrcserzéssel. Hideg (9-12° ). Csekély mennyiségű ként és szódabikarbonát tartalmazó ásványos vizét fürdésre és ivásra használják. Évenkint 3-4000 fürdővendég látogatja; vizéből, amelyet főkép gyomorbajok ellen használnak, évenkint közel 60000 palackot küldenek szét.”

Evián

A város azóta sokat fejlődött. Lakóinak száma is megháromszorozódott és a világszerte forgalmazott és kedvelt ásványvízének köszönhetően a nevét is megismerték.

Tárnok Ágnes olvasónk hozott pár fotót a városból.

“Franciaországban a Genfi-tónál van Evián városa. Az eviani gyógyvíz innen származik, a forgalmazás után a város %-ot kap. A palackozó épp felújítás alatt van. A városban az utcán is több helyen látjuk a híres vizet csordogálni.”

Evián

Evián

Evián

Nagyon köszönjük a fotókat Tárnoki Ágnesnek!

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 2
  •  

Nézd meg ezeket is!

Te is jártál egy csodálatos helyen és szívesen megosztanád velünk fotóidat, gondolataidat? Várjuk szeretettel!
Csatlakozz a Közel és távol Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos információról, érdekességről!

Iratkozz fel a Közel és távol hírlevélre, hogy minden fontos utazási hír, információ eljusson hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük