Ismét fényárban Eta néni mesebirodalma – videó

Eta néni mesebirodalma fogalommá vált az utóbbi években. A többszörös nagymama évek óta több ezer égősorral díszíti fel és világítja ki dabasi házát. A karácsonyi mesevilágba bárki ingyenesen betekinthet, karácsony kivételével délután 4 órától este 8 óráig ugyanis mindenki előtt tárva van a Csodaház kapuja. 

Eta néni mesebirodalma Dabason

Eta néni mesebirodalma Dabason

A Pest megyei Dabasra karácsony előtt megtöbben azért érkeznek az ország minden tájáról és külföldről is, hogy megcsodálják a nem mindennapi fénybirodalmat.

Sokan egyszerűen csak Csodaháznak nevezik Kajdácsi Józsefné dabasi portáját. Eta néni évek óta mesebeli látványt varázsol a családi házuk udvarán. Eleinte csak saját unokáinak szeretett volna örömet szerezni a különleges mesevilággal, de örül, hogy több ezer embernek tudja szebbé tenni az örömvárás pillanatait. 

A sok visszatérő vendégnek nem kell csalódni, minden évben felfedezhetnek újabb és újabb dekorációs részleteket. Vannak olyanok is, akik egy szezonban is többször ellátogatnak a Csodaházba.

Ahhoz, hogy minden évben felülmúlják az előző évi látványt, a család már ősszel kupaktanácsot tart, ötletelnek, terveznek, rajzolnak és vásárolnak. A több ezer égősor kihelyezése hetekbe telik, de unokáival, segítőivel együtt minden évben örömmel látnak hozzá a dekorálásnak.

Évről évre nő a látnivalók, a kihelyezett fényfűzérek és dekorációk száma. 2020-ban a COVID-19 járvány miatt zárva maradt Eta néni házának kapuja. Az idén minden eddiginél szebb látvány fogadja a látogatókat, hisz most két év gyűjteményét, növekvényét mutatják be. 

A csodvilágba belépőjegyet nem kell váltani. 

Tekintettel az idei járványhelyzetre, Eta néni arra kér mindenkit, viseljen maszkot, ha betér hozzá.

Dabasi Csodaház videón

Ha tovább néznéd a mesevilágot, itt egy hosszabb videóban megteheted.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük