Empuriabrava: bájos lagunaváros a Costa Braván

Empuriabrava Katalóniában, a Costa Bráván található bájos város. A több mint 40 kilométernyi tengeri csatorna által behálózott várost méltán hasonlítják Velencéhez.

Empuriabrava

A Közel és távol – utazást kedvelők Facebook csoportunkban nagy sikere van a hol jártam játékunknak. A játék során fotókat osztunk meg általában csak néhány információval. A többeike pedig ez alapján próbálják meg kitalűlni, hol készültek a fotók. Többnyire pár percen belül megérkezik a válasz. Várszegi Rozália minap közzétett feladványa igencsak megmozgatta az agysejteket, de senkinek sem sikerült megfejteni a rejtvényt.

Empuriabrava

A fotó mellé adott első információ nem segített. „Hol jártam? Na de most remélem nem találjátok ki olyan hamar, hogy hol jártam. Nagyon egyedi hely. Egy olyan város, amit második Velencének is mondanak. Csatornák az utcák, és minden háznál egy kishajó az autó. Ez a milliomosok jacht kikötője is és sok milliomosnak van itt több nyaralója. Hát csak ámultunk, és bámultunk.

Aztán miután napokig nem érkezett válasz, olvasónk elárult, hol található ez a csodálatos város. „Hát nem találtátok ki, de elárulom nektek. Spanyolországban, Katalóniában található Empuriabrava, ami az egyik legnagyobb kikötőváros a világon. Közvetlenül a Földközi-tengernél, Girona tengerpartján, Costa Braván található.

Empuriabrava, a spanyol Velence

A területen korábban egy mocsár volt, amit üdülőhellyé alakítottak át 1964 és 1975 között. A várost több mint 40 kilométernyi tengeri csatorna hálózza be. Az állandó lakosok száma csupán pár ezer, de a nyaranta 80.000 fő élvezi itt a különleges hangulatot. Empuriabravát a “spanyol Velence” névvel szokták illetni.

Örülök, hogy megoszthattam veletek, hogy milyen szép és érdekes dolgokat láttam. Fantasztikus hely, óriási élmény volt látni. Igaz azt láttuk, hogy micsoda gazdagságban élnek sokan. De maga a város is eszméletlenül csodás. Milliomosok üdülő helye, Soros György két nyaralóját is láttuk. Hajókáztunk a csatornákon, egyik utcából ki, a másikba be, és csak ámultunk a sok csodás nyaraló láttán.

Empuriabrava

Nagyon köszönjük Várszegi Rozáliának a bemutatást!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük