Élő webkamerákkal a világ körül

Az interneten elérhető élő webkamerák akkor is álmaink helyszínére juttatnak, ha egyébként nincs rá módunk. Nagyfelbontású online streaming kamerák a világ minden fontos látnivalójánál találhatók és az internetnek köszönhetően pár kattintással magunk is megszemlélhetjük mi történik éppen a világ távoli pontján. Egy szempillantás alatt a világ legszebb helyein, városokban, tengerpartokon, hegyekben vagy épp sípályákon találhatjuk magunkat. Bár a képernyőn keresztüli „turistáskodás” nem ér fel a helyszínen való személyes sétálással, szórakozással, még az utazás megtervezéséhez is segítséget nyújthat. Mutatom is, hol érhetők el a legjobb webkamerák a világban!

Róma Trevi-kút

Webkamerák a világban – népszerű helyek felkeresése online

A nagyfelbontású streaming kamerák azontúl, hogy bepillantást engednek a távoli helyek hangulatába, sok információval is szolgálnak.

Több internetes oldalon is elérhetünk ilyen kamerákat. Az én személyes kedvencem a skylinewebcamp.com

Ezen az oldalon fent vannak a világ legnépszerűbb helyein elhelyezett kamerák. A kamerák között többféleként kereshetünk. Megnézhetjük egy adott ország kameráit vagy akár kategóriák között is böngészhetünk, például UNESCO helyszínek, tengerpartok, vulkánok, állatok, stb.

Egy adott helyszín kiválasztva megtudhatjuk a következő napok időjárását is. Az utazástervezésnél is hasznos lehet. Többször, különböző időpontokban figyelve vagy a Time-lapse módra kattintva rájöhetünk, hogy mikor kevésbé zsúfolt az adott látványosság, mikor érdemes felkeresni

Legnagyobb bánatomra Magyarországról csupán két kamara látható az oldalon:

  • Eger, Dobó István tér,
  • Pápa, nagytemplom (Szent István vértanú-templom) előtti tér.

Bízom benne, hogy ez csak átmeneti állapot. Hisz az oldalra bárki elhelyezheti saját webkamerájának képét. Ezzel megoszthatja azt az egész világgal és reklámozhatja magát, új vevőket szerezhet. Gyakori, hogy hotelekből mutatják meg a helyszíneket.

Van még egy kedvenc kamerám, ez a youtube-n nézhető. Ezen Lappföld fővárosában, az északi sarkkörön fekvő Rovaniemben található Mikulásfalut láthatjuk. A helyszínen működő élő webkamera az északi sarkkört jelölő oszlopokat és az itteni épületeket mutatja. Nyáron az éjszakai világosság, a le nem bukó nap, télen a nagy hó önmagában is remek látvány. Baloldalon a digitális hőmérő mutatja az aktuális hőfokot.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük