Életnagyságú dínókkal nyit a DinoPark a Köki tetején

DinoPark néven egyedülálló szórakoztató és oktató park nyílik 2023. szeptember 1-én a budapesti KÖKI bevásárlóközpont tetején. Magyarország első, állandó dinoszaurusz-kiállítása 1,5 hektáros területen elterülő mezozoikumi környezetben, 80 dinoszaurusz robotizált és statikus modelljével várja a látogatókat. A paleontológiai játszótéret, DinoHurrikánt, Tanösvényt és az Utazás a Föld múltjába bemutatót kínáló kiállítás áprilistól novemberig, 9 és 19 óra között várja a családokat.

DinoPark a Köki tetején Budapesten

Pár évvel ezelőtt a szegedi Móra Ferenc Múzeum kiállítását ajánlottam, ami akkor egy időszakos kiállítás volt.

A dinoszauruszok (Dinosauria) a gerinchúrosok klánjába tartozó ősállatok egy vegyes csoportját jelenti. Az eltérő nagyságú (volt csirke és 30 méteres is) szárazföldi állatok 230 millió éve jelentek meg és körülbelül 65,5 millió éve pusztultak ki. Az őslénykutatók több, mint ötszáz különböző nemet és több mint 1000 fajt azonosítottak, maradványaikat pedig a Föld összes kontinensén megtalálták.

DinoPark a Köki tetején

A DinoParkot megálmodó és üzemeltető cseh West Media Budapesten már a nyolcadik parkját nyitja. Az első dínóparkjukat 2003-ban Plzeňben nyitották meg. Majd továbbiakat nyitottak Csehországban, Szlovákiában és Spanyolországban nyitottak élményparkokat.

A kivitelezésen át az építésen keresztül az üzemeltetésig minden folyamatot cégen belül valósítanak meg, s az elmúlt húsz évben folyamatosan fejlesztették a modelljeiket.

Budapestre is paleontológusok szakértői segítségével tervezett, életnagyságú dinoszaurusz érkeztek, 25 kamionnal. A park összes modelljének gyártása egy évet vett igénybe.

A szórakoztató parkban 80 dinoszaurusz-modell – élethű és mérethű replika – várja a vendégeket. A hatalmas, sokszor mozgó és hangokat kiadó dinók körül egy igazi őskori környezetet alakítottak ki. Az élmények mellett többek között egy tanösvény, egy paleontológiai játszótér és egy, a Föld történetét bemutató múzeum gondoskodik a játékos tanulásról interaktív módon.

A DinoParkban a legnagyobb dinoszaurusz a 26 méter hosszú Mamenchisaurus, ennek elkészítésén több hónapot dolgoztak készítők.

A cég plzeňi gyárában készült a mozgó Triceratops dinoszaurusz ötödik, legújabb változata is, ami most a budapesti parkban látható.

DinoPark nyitva tartása

Április – november: minden nap 9.00-19.00 óra
(Utolsó belépés 18.30 órakor)

A felnőtt belépő 5000 forintba kerül, a 3–15 éveseknek 3500 forintot kell fizetni, 3 éves korig ingyenes a látogatás. A családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek) 14 500 forint, 3 gyerekkel 17 000 forint.

További nyitvatartási és egyéb információk a hivatalos oldalon találhatók.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük