Eleonóra királyné kertje Winchesterben

Eleonóra királyné kertje Winchesterben, a Angliában található. A 13. századból származó elbűvölő kertnek a Great Hall, a Winchester Castle (Kastély) egyetlen fennmaradt 12. századi része biztosítja a csodálatos hátteret. A mindig zöld és virágos kertben sétálgatva igazi időutazáson vehetünk részt.

Eleonóra királyné kertje Winchesterben

Eleonóra királyné kertje Winchesterben

Winchester történelmi város Anglia déli részén. Ma Hampshire közigazgatási központja, megyeszékhelye. Régen Wessex, majd ezt követően a 10. században és a 11. század elején Anglia fővárosa volt.

A kb. negyven ezres kis város leghíresebb épülete a Great Hall, a Winchester Castle (Kastély) egyetlen fennmaradt 12. századi része.

Az itt látható asztalt a legendás Artúr király kerekasztalának tulajdonítják, de ennek kicsi a valószínűsége. A legújabb vélekedések szerint az asztal a 13. századból származik, így ez nem lehetett Artúr királyé. Az asztal eredetileg festetlen volt, de VIII. Henrik kifestette. A szélén olvashatóak a kerekasztal lovagjainak, a trónnál pedig Artúr király neve.

Az épület mögött található Eleonóra királyné 13. századi kertje, ami bár kicsi, de nagyon jól visszaadja a középkori hangulatot.

Eleonóra királyné kertje Winchesterben

A középkori kertekben rendszerint egy pázsitos terület és egy szőlőlugas osztotta fel a területet, és esetleg gyümölcsfák és egyéb növények voltak elhelyezve egy parcellán.

A kertet folyamatosan gondozzák, igazi időutazásban van része az ide látogatóknak.

Eleonóra királyné kertje Winchesterben

Nagyon köszönjük a csodálatos fotókat Seregi Ildikónak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük