Éjszakai Velence – éjszaki séta a lagunában

Az olaszországi Velence, a lagunák és gondolák városa éjszaka legalább annyira izgalmas mint nappal. Este a múzeumok látogatásáról ugyan le kell mondnunk, cserébe viszont olyan színeit fedezhetjük fel a cölöpökre épült városnak, amelyek nappal rejtve maradnak. Az éjszakai Velence titkait olvasónk fedi fel.

éjszakai Velence

Éjszakai Velence

Pár kép az éjszakai Velencéről. Átutazóban, egy éjszakára megszálltunk Velence külvárosában. A nálunk megszokott közvilágítás nem létezik. Konkrét épületek, közterek, szobrok vannak megvilágítva illetve az épületekből, palotákból kiszűrődő fények világítanak sejtelmesen. Ezért elég nehéz fotózni, elnézést a képek minőségéért. Galambokkal, tömeggel nem találkoztunk, de sejtelmes zeg-zugos csatornákkal, terecskékkel igen. A Szent Márk tér két oldalán a kiülős, éttermekben élő zene szól. Mindehhez a meleg nyári éjjeli szellőre, a víz csobogására, a gondolások kiabálására emlékszem 2007-ből. – emlékezett Arnhoffer Klára éjszakai velencei kiruccanásukra.

Velence szépségével nem lehet betelni. Hiába jártunk egyszer, tízszer már a lagunák városában, nem tudjuk megunni. Velence és hozzátartozó bájos kis szigetek mindig tudnak újat mutatni.

éjszakai Velence

A különleges hangulat, a történelem érezhető lehelete, a lagunák, a zeg-zugos utcák, a gondolázás… Megannyi szó, ami Velencéről eszünkbe jut. Nem csoda, hogy évente 25 millió turista látogat ide, ami napi átlagban akár 100 ezer embert is jelent. Legtöbben a kéthetes karnevál idején érkeznek, ilyenkor akár 150 ezren is lehetnek összezsúfolódnak a történelmi belváros szűk utcáin, terein.

éjszakai Velence

éjszakai Velence

Érkezzünk akár a nyári főszezonban vagy a híres velencei karnevál idején, esetleg szezonon kívül a szuper pizzériák és a kávézók sora csábít egy kis pihenésre.

Velence és lagúnái az UNESCO kulturális világörökség részét képezik.

Nagyon köszönjük a csodálatos fotókat Arnhoffer Klárának!

Plusz egy tipp: Lassányi Péter – „Egy régebbi élmény, ajánlom, majd ha lehet újra menni: utolsó (nagyon késő esti) buszhoz menő vaporettóval a Nagycsatornán végig. Sok palotába be lehet pillantani a vízről. Olcsó, “lusta” túra, estére éppen még belefér.”

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük