Drummond kastély és Skócia legszebb kertje

A világ minden részén találkozhatunk francia stílusú kastélykertekkel. A nagy gonddal és szakértelemmel kialakított  szabályos alakzatokkal, formára nyírt növényekkel beültetett parkok  nagy népszerűségnek örvendenek a romantika kedvelői körében. Bár azt várnánk, hogy Skóciában buja angol kertekkel találkozunk, itt is vannak francia kertek. Ezek legszebbikét, a Drummond kastély kertjét ajánlom most figyelmedbe!

Drummond kastély

A híres skót kastélyok hatalmas és néha komornak mondható külsejükkel és csodálatos parkjaikkal nyűgözik le a látogatókat. A romantikus lovagi kastélyok egyáltalán nem hasonlítanak a mesebeli bajor tündérkastélyokhoz. A csodálatos skót vidéken található kastélyok bevehetetlennek tűnnek. Ez nem is csoda, hisz elsősorban védelmi céllal épültek, többnyire egy dombtetőre, így növelve a védekező képességet. Némelyik kastély emeleti ablakából az óceán nyugalmas kékje tárul elénk.

Drummond kastély

A kastélyra és francia kertjére a Skóciában élő olvasónk hívta fel a figyelmet.

“A Drummond kastély Crieff-től 4-5 percnyi autózással elérhető. Sajnos az épület belül nem látogatható, csak a kertje. Az viszont fantasztikusan szép. A kertről 1630-ból származnak az első adatok. A 19. században újjáépítették. Minden évszakban más látvány fogadja a látogatót. Ezek a fotók tavasszal készültek. Még nem pompázik a kert a teljes színskálában, de így is varázslatos. Ma Skócia legszebb kertjének tartják.”

Drummond kastély

Nagyon köszönjük a csodálatos fotókat!

További látnivalók Skóciában

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük