Drummond-kastély és Skócia legszebb kertje

A skót Felföld buja tájai között megbúvó Drummond-kastély lenyűgöző látványt nyújt, de igazi ékszere a hozzá tartozó kert, melyet sokan Skócia legszebb kertjeként tartanak számon. A 17. században kialakított formális kert geometrikus alakzatokkal, gondosan nyírt sövényekkel és buja virágágyásokkal kápráztatja el a látogatókat.

Drummond kastély

Kastélyok Skóciában

A világ minden részén találkozhatunk francia stílusú kastélykertekkel. A nagy gonddal és szakértelemmel kialakított  szabályos alakzatokkal, formára nyírt növényekkel beültetett parkok  nagy népszerűségnek örvendenek a romantika kedvelői körében. Bár azt várnánk, hogy Skóciában buja angol kertekkel találkozunk, itt is vannak francia kertek. Ezek legszebbikét, a Drummond kastély kertjét ajánlom most figyelmedbe!

A híres skót kastélyok hatalmas és néha komornak mondható külsejükkel és csodálatos parkjaikkal nyűgözik le a látogatókat. A romantikus lovagi kastélyok egyáltalán nem hasonlítanak a mesebeli bajor tündérkastélyokhoz.

A csodálatos skót vidéken található kastélyok bevehetetlennek tűnnek. Ez nem is csoda, hisz elsősorban védelmi céllal épültek, többnyire egy dombtetőre, így növelve a védekező képességet. Némelyik kastély emeleti ablakából az óceán nyugalmas kékje tárul elénk.

Több skóciai kastélyról és várról olvashattál már itt a blogon is:

Drummond-kastély története

Drummond-kastély és lenyűgöző kertje Skócia északi részén, Perthshire-ben található, és mindkettő egyaránt lenyűgöző látványosságokat kínál az odalátogatóknak.

A kastélyra és francia kertjére a Skóciában élő olvasónk hívta fel a figyelmet.

“A Drummond kastély Crieff-től 4-5 percnyi autózással elérhető. Sajnos az épület belül nem látogatható, csak a kertje. Az viszont fantasztikusan szép. A kertről 1630-ból származnak az első adatok. A 19. században újjáépítették. Minden évszakban más látvány fogadja a látogatót. Ezek a fotók tavasszal készültek. Még nem pompázik a kert a teljes színskálában, de így is varázslatos. Ma Skócia legszebb kertjének tartják.”

Drummond kastély

A kastélyt a 15. században építették a Drummond család számára, és az évszázadok során számos neves személy otthona volt. A 17. században John Drummond gróf átalakította a kastélyt, és ekkor hozták létre a lenyűgöző kertet is. A kastélyt később a Murray család vásárolta meg, akik tovább bővítették és fejlesztették a kertet.

A Drummond kertjeiről híresen azt mondják, hogy azok a mennyország egy darabkái a földön. A kertek gyönyörűen gondozottak és tervezettek, és a virágok és növények színpompája minden évszakban lenyűgöző látványt nyújt. A kertek összetéveszthetetlen stílusát a reneszánsz kertek ihlették, és sétájuk közben érezhetjük a művészi és természeti harmónia egyedülálló varázsát.

A sétányok mentén rózsák, liliomok, íriszek és más virágok tengerében gyönyörködhetünk. A kertben szökőkutak, szobrok és pavilonok is találhatók, melyek hozzájárulnak a varázslatos hangulathoz. A kert különösen lenyűgöző tavasszal és nyáron, amikor a virágok teljes pompájukban virágoznak.

A Drummond-kastély látogatása

A Drummond kastély kertje egész évben nyitva tart, belépődíj megfizetése után látogatható. A kertben található kávézóban üdítőkkel és harapnivalókkal várják a látogatókat.

A kutyákat is bevihetünk, de ezeket pórázon kell vezetni a kertben.
A kastélyba piknikkosarat is vihetünk és a kijelölt piknikterületeken étkezhetünk, pihenhetünk.

Nagyon köszönjük a csodálatos fotókat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük