DrMáriás képeinek kiállítása a Kondor Béla Közösségi Házban

2023. október 4-ig ingyenesen látogatható az igen megosztó, kritikus hangvételű drMáriás művésznéven alkotó Máriás Béla, magyar festő, író, zenész festményeinek kiállítása. A 2023. márciusában Munkácsy Mihály-díjjal kitüntetett művész festményei meg is vásárolhatók a kiállítás helyszínén, a Budapest 18. kerületében található Kondor Béla Közösségi Házban. A nagy port kavart kiállítás képeiről videót és készítettem.

drMáriás

drMáriás képeinek kiállítása a Kondor Béla Közösségiházban

Máriás Béla az egykori Jugoszláviában, Újvidéken született 1966-ban. Már fiatalon megkezdte művészi tevékenységét.

drMáriás festménye

1987-tól a Belgrádi Művészeti Akadémián tanult, s ebben az évben rendezték meg első önálló kiállítását Újvidéken.

A jugoszláv háború kitörése után Magyarországra menekült.

Mára drMáriás a kortárs magyar művészet emblematikus alakja. Műveivel a kelet-európai poszt-diktatórikus társadalmi körülmények és a személyes identitás, a tradíció és a szabadság között feszülő viszonyt boncolgatja.

drMáriás festménye

DrMáriás festményei a legrangosabb magyarországi kortárs kiállítóhelyek (Ludwig Múzeum, Műcsarnok, MODEM, Zsolnay Negyed) tárlatain szerepeltek már.

drMáriás festménye

Egyéni kiállítást rendeztek műveiből Belgrádban, Splitben, Londonban, New Yorkban, Pekingben, Bécsben, Moszkvában, Szentpéterváron, és más európai városokban.

Festményei számos hazai és külföldi magángyűjteményben megtalálhatók.

drMáriás kiállítás a Kondor Béla Közösségiházban

A kiállításon a kiskorúak védelme érdekében az egyik festményt letakarták. Úgy véltem, hogy én minden feltételnek megfelelek, így természetesn bekukkantottam a fotó mögé. Ha Te is megnéznéd, el kell menned a kiállításra, mert ezt nem fotóztam le.

A kiállított képek meg is vásárolhatók.

drMáriás kiállítása az RTL klub műsorában

Az RTL Klubhoz is eljutott a hír, hogy a Kondor Béla Közösségi Házban 2023. szeptember 15-én megnyílt kiállítás betiltását követeli Szarvas Attila KDNP-s politikus. A 18. kerületi önkormányzati képviselő szerint drMáriás képei mélyen sértik a vallási és erkölcsi érzéseket. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója erre úgy reagált, hogy aki nem érti az alkotó festményeit, annak érdemes mélyebbre ásnia a művészet történetében.

A nagy port kavart drMáriás kiállítás 2023. október 04-ig, naponta 08:00-19:00 között ingyenesen láogatható a 18. kerületi Kondor Béla Közösségi Házban.

drMáriás kiállítás a Kondor Béla Közösségiházban

A közösségi házat tömegközlekedéssel legegyszerűbben a Hatát úti metrómegállótól induló 142-es autóbusszal érhetjük el.

Nézd meg a videót is!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük