Elbűvölő a Diósgyőri vár adventi fényjátéka

A Diósgyőri vár adventi fényárja az idén is fantasztikusra és gigantikusra sikerült. Adventi vasárnapokon a vár maga is egy hatalmas adventi koszorúvá válik.

Diósgyőri vár adventi díszkivilágítása

A karácsony előtti várakozásból a Diósgyőri vár is jócskán kiveszi a részét. Az adventi vasárnapokon ünnepélyes keretek közt gyújtják meg a vár udvarán álló koszorún a következő gyertyát. De ezzel még nincs vége a látványosságnak. A vár a négy bástyája egy-egy hatalmas gyertyát szimbolizál. Minden vasárnap egy újabb torony kerül kivilágításra és tűzijáték teszi feledhetetlenné az élményt.

A negyedik vasárnap már mind a négy torony fényárban fog tündökölni és mind a négy toronyból lövell a tűzijáték is.

Ez utóbbi azért is érdekes, mert a várnak a negyedik tornya jelenleg nem áll. A vár felújítása már hosszabb ideje, 2010 óta tart, de a legégett torony helyreállításáig még nem jutottak el. A vár külső és belső rekonstrukciós munkáinak megvalósítására három ütemben további 10,19 milliárd forint költségvetési támogatást biztosít a kormány Miskolc önkormányzatának. 2019-ben 2 milliárd, 2020-ban 4 milliárd, míg 2021-ben 4,178 forint támogatást nyújt a központi költségvetésből.

Diósgyőri vár adventkor

Diósgyőri vár adventkor

Diósgyőri vár adventkor

Az ünnepi gyertyagyújtásra vasárnaponként 17 órakor kerül sor, ahova mindenkit várnap. Bár a tűzijáték a város távolabbi részeiről is látható, igazán fantasztikus élményt közelről nyújt.

Diósgyőri vár adventkor

A fotók a Diósgyőri vár hivatalos Facebook oldaláról származnak.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük