Delft botanikus kertje

A különleges kék porcelánjairól híres holland város, Delft több látnivalót is rejteget, ezért is szorul háttérbe a botanikus kert. Pedig a Delfti Technológiai Egyetem alapjául szolgáló botanikus kert (TU Delft Hortus Botanicus) egyszerűen lenyűgöző, és a természet iránt érdeklődők számára igazi élmény. Olvasónk csodálatos fotóival szemléltetve mutatom be, milyen csodálatos Delft botanikus kertje az őszi napsütésben.

Delft botanikus kertje

Delft botanikus kertje

A delfti Technológiai Egyetem és a hozzátartozó kertek a város központjában találhatók, közel az Oostpoort kapuhoz. Delft botanikus kertje (TU Delft Hortus Botanicus) nyilvános, belépőjeggyel látogatható kertként, valamint egy kutatókertént működik.

Delft botanikus kertje

A leideni és az utrechti egyetemi kertekkel együtt a delfti botanikus kert is része a holland tudományos botanikai hálózatnak. Delft különösen az alkalmazott technológiai oktatásra, valamint a technológiai üzemek kutatására specializálódott.

A delfti botanikus kert története szorosan kapcsolódik hollnadi egykori legnagyobb gyarmatának, a Holland Kelet-Indiának a mezőgazdaságához. 1880 és 1910 között jelentősen megnőtt.a trópusi mezőgazdaság iránti tudományos érdeklődés.

A híres buitenzorgi (ma Bogor) botanikus kert kezdeményezésére olyan vizsgálóállomások hálózata jött létre, ahol a tudományos kutatások széles skáláját végezték. Főleg a kávé, a cukor, a dohány, a gumi és a tea termesztés kutatására összpontosítottak.

A delfti egyetemhez először laborokat építettek a kutatásokhoz, majd 1914 az egyetem földet kapott a kert számára. A fokozatosan kialakított kertbe idővel üvegházakat is építettek.

Delft botanikus kertje


A botanikus kertben elsősorban trópusi és szubtrópusi növények, gyógynövények, valamint gyógyászati ​​célokra használt növények csodálhatók meg.

Számos üvegházában ritka növényekben gyönyörködhetünk.

Delft botanikus kertje

A kertek igazán kellemes sétát kínál az ismeretterjesztés és a természetes látványosság kombinációjával.

Nagyon köszönjük a csodálatos fotókat Buza Erikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük