Dél-Olaszország növényei szilveszterkor

Remélem nem unod még a virágos utazásokat. Az utóbbi két évben olyan kevés utazás adatott meg legtöbbünknek, hogy minden utazásos fotó felértékelődött. Különösen szeretem azokat a fényképeket, amelyek egy vidék természeti szépségeire is felhívják a figyelmet. Olvasónk most épp azt mutatja meg, milyen gyönyörűek Dél-Olaszország növényei szilveszterkor.

Dél-Olaszország növényei szilveszterkor

Dél-Olaszország növényei szilveszterkor

Az új év is jól indul. Bár a fotók nem tavaly készültek, de a növényzet nem igen változik egyik évről a másikra és jól tükrözik, miről maradtunk le a fránya vírus miatt.

Pár évvel ezelőtt olvasónk, Bajkóné Sági Kati Dél-Olaszország mesés tájain töltötte a szilvesztert. Nagy természetimádóként rengeteg csodás képet készített az ottani flóráról. Hozzájárulásával most közkincsé teszem ezeket.

Ami a mi éjhajlatunkon elképzelhetetlen, az olasz csizma déli részein természetes. A mi téli mínuszainkat nem viselik el a mediterrán növények, teleltetni kell azokat.

Ott viszont a szabadban, takarás és mindenféle védelem nélkül élnek és virulnak a pálmák, a bougainvilleák (murvafürt) és a strelitziák (papagájvirág).

A meredek domboldalakról büszkén tekintenek le a kaktuszok és agavék a hihetetlenül zöld és kék tengerparti szakaszokra.

A kerteket és a parkokat a téli időszakban színes ciklámenek népesítik be. Mesés világ, ez kétségtelen.

“10 fok alá ritkán megy a hőmérséklet. Kivéve a múlt héten, amikor mi is ott voltunk..”

“A templomokat mikulásvirágokkal díszítik.”

Végül egy kis Amalfi és Capri a Sorrentó-félszigetről.

Nagyon köszönjük Bajkóné Sági Katinak a csodálotos beszámolót!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük