Dél-Olaszország növényei szilveszterkor

Remélem nem unod még a virágos utazások fotóit. Különösen szeretem azokat a fényképeket, amelyek egy vidék természeti szépségeire is felhívják a figyelmet. Olvasónk most épp azt mutatja meg, milyen gyönyörűek Dél-Olaszország növényei szilveszterkor.

Dél-Olaszország növényei szilveszterkor

Dél-Olaszország növényei szilveszterkor

Az új év is jól indul. Bár a fotók nem tavaly készültek, de a növényzet nem igen változik egyik évről a másikra és jól tükrözik, miről maradtunk le a fránya vírus miatt.

Pár évvel ezelőtt olvasónk, Bajkóné Sági Kati Dél-Olaszország mesés tájain töltötte a szilvesztert. Nagy természetimádóként rengeteg csodás képet készített az ottani flóráról. Hozzájárulásával most közkincsé teszem ezeket.

Ami a mi éjhajlatunkon elképzelhetetlen, az olasz csizma déli részein természetes. A mi téli mínuszainkat nem viselik el a mediterrán növények, teleltetni kell azokat.

Ott viszont a szabadban, takarás és mindenféle védelem nélkül élnek és virulnak a pálmák, a bougainvilleák (murvafürt) és a strelitziák (papagájvirág).

A meredek domboldalakról büszkén tekintenek le a kaktuszok és agavék a hihetetlenül zöld és kék tengerparti szakaszokra.

A kerteket és a parkokat a téli időszakban színes ciklámenek népesítik be. Mesés világ, ez kétségtelen.

“10 fok alá ritkán megy a hőmérséklet. Kivéve a múlt héten, amikor mi is ott voltunk..”

“A templomokat mikulásvirágokkal díszítik.”

Végül egy kis Amalfi és Capri a Sorrentó-félszigetről.

Nagyon köszönjük Bajkóné Sági Katinak a csodálotos beszámolót!

További olvasnivalók Dél-Olaszországról

Dél-Olaszország nem éppen az a régió, ahol túl sok magyar turista megfordulna, pedig érdemes lenne. Ha nem hiszed, nézd meg Pajorné Kiss Edit képes beszámolójából, hogy melyek a legizgalmasabb városok Dél-Olaszországban!

Positano gyönyörű, mesébe illő városka Nápolytól délre, a Salernói-öböl északi részén, az Amalfi-part mentén. A szurdok völgyben fekvő város hegyoldalra épült színes házaival és csodálatos tengerpartjával a nászutasok körében is kedvelt úti cél. Az Amalfi-part többi településével együtt 1997 óta része az UNESCO világörökségének. A part hegyi falvait összekötő sziklás útvonalat az Istenek ösvényeként emlegetik.

Alberobello egy kis város Dél-Olaszország Puglia (ejtsd: Pujjá) régiójában. Jellegzetes kupolás építményei, a trullók a népi építészet remekei. A fehérre meszelt falú trullóházak olyanok, mintha tündérek lakhelyei lennének, különleges hangulatot varázsolnak a mediterrán tájnak. Nem csoda, hogy Alberobello tüneményes trullo házai 1996-ban az UNESCO világörökségi listájára is felkerültek.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük