Csütörtökön nyit az Utazás kiállítás 2022

2022. március 3 és 6 között egy év kihagyás után újra megrendezi a Hungexpo az Utazás kiállítást. A sorrendben már 44. rendezvény hazai díszvendége a jövő évi Európa Kulturális Fővárosa címre készülő Veszprém városa. A külföldi díszvendég Egyiptom lesz. A rendezők és a 30 ország mintegy 100 kiállítója változatos programokkal és újdonságokkal készülnek. A kiegészítő rendezvény, a Budapest Boat Show díszvendége a Tisza-tó lesz. Idén is megrendezik a Járatlan Utakon Fesztivált is.

Utazás kiállítás 2022

Utazás kiállítás 2022

Az Utazás kiállítás első alkalommal 1978 márciusában került megrendezésre. A megyei idegenforgalmi hivatalok és a hazai utazási kínálat mellett ki gondolná, hogy már az első évben megjelentek a magyar utazási irodák konkrét programajánlatai, amelyek közt nem egy nyugatra menő egyéni vagy társasutazás is szerepelt.

Az Utazás kiállítás már indulásának első néhány évében is a térség jelentős turisztikai börzéjének számított. Az elmúlt 40 évben az Utazás kiállítás még mindig a legnagyobb idegenforgalmi vásár hazánkban és a régióban is ott van a legjobbak között.

A kiállítás a szakemberek és a nagyközönség számára egyaránt szezonnyitó rendezvénynek számít. Az előfoglalási akciók, az információ gyűjtés mellett az Utazás kiállítást egyre inkább élményvásárként is emlegetik, hiszen aki itt tölt néhány órát, máris úgy érzi, mintha nyaralni lett volna. – olvasható a kiállítás Facebook oldalán.

A hagyományokhoz híven az első nap a turisztikai szakmáé. A részvevők a konferenciákon és kerekasztal beszélgetéseken vitatják meg a hazai és nemzetközi turizmus legfrissebb trendjeit. Az „Újraindítás a minőség jegyében” című fórumon többek között a munkaerőpiaci helyzetképről, a belföldi utazás növekvő népszerűségéről és a fenntartható rendezvényszervezésről is izgalmas beszélgetésekre kerül sor.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa standján színes programok várják az érdeklődőket.

Idén 12. alkalommal kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb, független utazókat megszólító rendezvénye, a Járatlan Utakon Fesztivál. Erre 2022. március 5-6 között az Utazás Kiállítás társrendezvényeként kerül sor. A Blogger Corner-en népszerű bloggerek és extrém utazók történeteivel, tippjeivel, tanácsaival ismerkedhetnek meg a látogatók.

Nyitvatartási és további információk a kiállítás hivatalos oldalán olvashatóak.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük