Csodálatos videó a jeges Budapest szépségéről

A blog rendszeres olvasóinak biztos nem újdonság, hogy rajongással imádom fővárosunkat. Budapest minden évszakban és napszakban csodálatos. A legnagyobb nyári hőségben és a tél zimankóban is megtalálom a szépségét. A főváros összképén nagyot dob a várost kettészelő Duna, amit az utóbbi években szinte sosem látunk befagyva, de még jegesen sem sűrűn. Ezért is örültem annak a videónak, ami a jeges Budapest szépségét hozza el a meleg szobába. 

jeges Budapest

Budapest télen

Budapest télen sem unalmas, a hideg évszakban is rengeteg látnivalót és kikapcsolódási lehetőséget kínál. Ott vannak mindjárt a színvonalas állandó és időszaki kiállításokkal hívogató múzeumok. A hagyományos múzeumok mellett ráadásul több újat is találunk, amelyek a fiatalabb korosztály érdeklődését is felcsigázzák. A 3D gallery interaktív vizuális kiállítása csodálatos családi program lehet, míg a Retro múzeum megtekintése az idősebb embereknek nyújt lehetőséget egy kis nosztalgiázásra.

A színházak téli kínálata is igen változatos, nem nehéz az ízlésünknek megfelelő darabot találni a kellemes esti kikapcsolódáshoz.

December 31-ig az adventi vásárokban hangolódhatunk az évvégi ünnepekre. Szinte minden kerületben találunk jégpályát, ahol kedvünkre csúszkálhatunk. Ezek többnyire február közepéig tartanak nyitva.

Budapest világhírű termálfürdőibe a legjobb télen elmerülni.

2022-ben különleges mesevilág, a Lumina park fénycsodája várja az önfeledt szórakozásra vágyókat.

Világkörüli utazásra csábít Budapest legújabb attrakciója, a 2023 február 28-ig látogatható Lumina Park a Margitszigeten, a Palatinus Strand területén. A korábbi években a Lumina Park mesevilága 4 lengyel város – Wroclaw, Poznan, Lublin és Bydgoszcz – lakóit bűvölte el. Idén Budapesten, Vilniusban és Prágában látható a fényvarázslat, ami minden korosztálynak felejthetetlen élményt tartogat.

Megnyílt a Lumina Park: fényvarázslat a Margitszigeten

Ha hűvösebbre fordul az idő vagy netán leesik a hó, érdemes ellátogatni a természetbe. A Budai Arborétum egész évben ingyen látogatható, a Füvészkert pálmaházaiban pedig a színes virágcsodák dobják fel a hangulatunkat.

Na de jöjjön a beígért videó!

Jeges Budapest videó

„Extrém hideg időjárás köszöntött ránk 2017 januárjában, számos napi hidegrekord dőlt meg, tavaink befagytak, folyóinkon pedig látványos jégzajlás volt megfigyelhető. A ritka természeti jelenségről készült timelapse kisfilm Budapest és a Duna egy újabb gyönyörű arcát mutatja.” – olvasható a videó ajánlójában.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük