Csodálatos növényekkel búcsúzik a tavasz Ausztráliában

Lassan véget ér az ausztrál tavasz, hogy helyet adjon a karácsonykor beköszöntő nyárnak. A kontinens éghajlatának és elszigeteltségének köszönhetően különleges növény- és állatvilág alakult itt ki. Olvasónk az utcájukban található fákat fotózta le, hogy bemutathassa, milyen is a tavasz Ausztráliában.

tavasz Ausztráliában

Csodálatos növényekkel búcsúzik a tavasz Ausztráliában

Ausztrália nagy részének éghajlatát szárazság jellemzi, így növényzetében a szárazságtűrő növények dominálnak. A speciális gabonafélék, eukaliptusz fák, esernyő akácok, üvegfák uralják a tájat. A fák a talaj mély rétegeiből szívják fel a nedvességet. A keskeny és száraz levelek tompa szürke-zöld színű, néhány fánál a levelek szélükkel néznek a Nap felé, ami segít csökkenteni a víz párolgását a felszínükről. A tavasszal viágzó növényekre pedig az élénk színek jellemzőek.

Nálunk Ausztráliában lassan itt a nyár. Szeretném nektek betekintésként megmutatni az utcánk növényeit. – ezekkel a szavakkal ajánlotta Suba Kati a csodálatos növényekről készített fotóit.

Rengeteg csodálatos növény van, de most csak a virágzó fák egy részét fényképeztem le. Nagyon enyhe illatuk van, inkább a szépségük dominál.

Cupaniopsis, a madarak kedvelik

tavasz Ausztráliában

Cape chestnut – fokföldi gesztenye

Evergreen ast tree, örökzölt fa, most teljes pompájában virágzik, számomra különleges színe van.

Australian Christmas tree, ausztrál karácsonyfa, virágját karácsonykor vázába rakva a karácsonyi asztal dísze

tavasz Ausztráliában

Papaya fa, kinagyítva lehet látni a gyümölcsöt

Jacarandah, jakaranda fa  évente csak egyszer nyílik, lassan lehullanak a virágai, már kezd zöldelni, virágzás alatt nincs levele

tavasz Ausztráliában

Coral tree, korallfa

tavasz Ausztráliában

tavasz Ausztráliában

Most fejlõdik a termése, úgy tūnik hüvelyes

Illawarra flame tee, tűz fa

Remélem tetszenek. Nektek meg legyen fehér karácsonyotok! Nekem nagyon hiányzik a hó, szerettem volna most karácsonyra haza menni, de sajnos nem lehet biztonsággal utazni.

Nagyon köszönjük a csodálatos fotókat Suba Katinak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

 1. Erika Ortl szerint:

  Suba Kati baratnom a Facebookrol, Sydneyhez levo Newcastle kis varosban lakik. Valoban csodalatosak ezek a fak. Az elsot a fokfoldi gesztenyet meg nem lattam soha. De ugy latszik Sydneyben nincs ilyen. Mas regiokban lehet van. A masodik az orokzold fa annak a neve angolul horse chestnut. Vagyis logesztenye leforditva magyarra. Gyonyoruna rozsaszin viragai csipkezettek. az utcank elejen van egy ilyen. A mi kertunkben is van egy jacaranda fa amit mi ultettunk mikor 36 eve ide koltoztunk. Gyonyoruek a kis lila harangviragai. Sajnos valoban most kezdenek hullani a viragok es a fuvon mint ha lila szonyeg lenne. en elvezem hogy itt nincs olyan hideg telen. Es a havat sem hianyolom. Az ausztral karacsonyfa viragi bepirosodnak kesobb.

  • Nagy Jucó szerint:

   Kedves Erika!
   Köszönöm a kiegészítést.
   Sydney gyönyörű város. 2000-ben az olimpia idején jártam ott, azóta is visszavágyom.
   Szívesen veszem, ha mutatsz nekünk fotókat akár a várososról, akár a növényzetről.
   Talán az a legegyszerűbb, ha csatlakozol a Facebook csoportunkhoz:
   https://www.facebook.com/groups/863976463632919
   Minden jót kívánok: Jucó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük