Csodálatos mesevilágba repít a világ legnagyobb jégvárosa

Az idén ismét megnyílt és egy hónapon át megtekinthető a világ legnagyobb jégvárosa, a Harbini Jég- és Hófesztiválon. Kína 10. legnagyobb városában december közepe óta építették, faragták a szobrokat, amelyek némelyike több emelet magas. A látványos mesevilág évente több mint egymillió látogatót vonz. Nézd meg videón a káprázatos jégvárost!

világ legnagyobb jégvárosa - Harbini jég- és hófesztivál

Világ legnagyobb jégvárosa: Harbini Jég- és Hófesztivál

Harbinban, Kína 10. legnagyobb városában 1963. óta minden évben megrendezik a Harbini Jég- és Hófesztivált. Harbin északkelet-Kínában található, Heilongjiang tartomány központja. Kína leghidegebb városában 4-5 hónapon keresztül tartósan -15 a hőmérséklet, de nem ritka -30 fok sem.

A városnak túl sok látnivalója nincs, egyedül az év elejétől egy hónapon át nyitvatartó jégfesztivál vonz ide látogatókat. A rendezvénynek minden évben nagy sikere van, több mint egy millióan kíváncsiak a világ legnagyobb és leglátványosabb jégvárosára.

A nyáron többnyire mezőgazdaságban dolgozó helyiek, télen beállnak a jégváros készítésébe. Az alapanyagul szolgáló 400 kilós jégtömböket – csaknem 200 ezer köbméter jeget – a közeli Songhua folyóból szállítják ide. A jégkockák a világ minden pontjáról oda látogató jégszobrászok százainak köszönhetően kelnek életre.

A bámulatos, közel 2000 remekművet tartalmazó mesevilágnak egy 750 ezer négyzetméteres terület ad otthont. A jégvárosban paloták, labirintusok, és híres épületek másai gyönyörködtetik az idelátogatókat. A park sötétedés után a legszebb, az alkotásokat ugyanis színes LED fényekkel világítják meg és tűzijáték koronázza meg az estét.

Harbini Jég- és Hófesztivál videón

További látnivalók Kínában

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük