Certaldo, Boccaccio toszkán városa

Toszkánában nem lehet melléfogni. Bármelyik településre tévedünk, biztos, hogy hangulatos utcákat találunk, ahol kellemes sétát tehetünk az ódon falak árnyékában. A rengeteg toszkán látnivaló miatt Certaldo gyakran már nem fér be a programba, pedig ahogy olvasónk fotói bizonyítják érdemes beugrani ide is. 

Certaldo

Certaldo látnivalói

Ismét Arnhoffer Klára küldött fotókat és beszámolót.

„Az olaszországi Certaldo, Firenzétől kb félórányi utazásra található. Májusban, hétköznap néztük meg, még kevés turista volt látható. Itt halt meg Boccaccio 1375-ben, itt is temették el. Egykori lakóházát helyreállították, ma múzeum és fel lehet menni a lakótorony tetejére.

Certaldo

Certaldo

Certaldo

Giovanni Boccaccio (Certaldo, 1313. június 16. – 1375. december 21.) olasz író, költő, humanista. Mély barátság fűzte Petrarcához, s hozzá hasonlóan maga is megpróbált udvari költőként, tudósként alkotni, de csak néha kapott kisebb-nagyobb jelentőségű megbízatásokat. 1362-ben meghasonlott önmagával, vallásos bűntudata miatt még fő művét, a Dekameront is el akarta égetni. Élete utolsó évtizedében elsősorban a tanítás és a tudományos munka foglalkoztatta. Fő műve a Dekameron (Decameron) (1348–1353). Irodalomtörténeti jelentősége, hogy általa vált önálló irodalmi műfajjá a novella.

Certaldo

Certaldo

Certaldo

Certaldo

Certaldo

A régi óváros a hegy tetejére épült, a mai lakosok jellemzően az alsóvárosban laknak ahonnan siklóval is fel lehet jutni. A gyerekek középkori ruhákba felöltözve gyakorlatoztak éppen. Helyesek voltak.”

Certaldo

Certaldo

Certaldo

Certaldo

Certaldo

Certaldo

Certaldo

Certaldo

Certaldo

Nagyon köszönjük a fotókat Arnhoffer Klárának!

További látnivalók hasonló Toszkánában

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük