Carnuntum, a római Felső-Pannónia fővárosa

Igazi időutazásban lehet része annak, aki ellátogat a Bécstől keletre, Alsó-Ausztriában található Petronell-i Szabadtéri Múzeumba. Carnuntum, a római Felső-Pannónia egykori fővárosa visszaröpít a római polgárok mindennapjaiba és bepillantást nyerhetünk az ókori ünnepek hangulatába is.  

Carnumtum

Carnuntum

2000 évvel ezelőtt a későbbi császár, Tiberius egy megerősített téli táborhelyet hozott létre a carnuntumi térségben, amely az idők folyamán a Római Birodalom egyik legfontosabb metropolisává nőtte ki magát. Carnuntum világpolitikai jelentőségét Marcus Aurelius császár látogatásának, valamint Septimius Severus itt tartózkodásának köszönheti, akit a katonái itt kiáltottak ki császárrá. 

A szabadtéri múzeumban tett kirándulást a mediterrán életöröm, a délies hangulat és a római kultúra látványos emlékei teszik feledhetetlenné. A látogatók egy izgalmas és élménydús sétát tehetnek az ókori utcákon, a Fórumon, a templomok (Diana-templom, Juppiter Opt. szentély) és termálfürdők között, és megcsodálhatják a római polgárok fényűző házait valamint a két Amfiteátrumot is.

A múzeumot 1904-ben alapították Bad Deutsch-Altenburgban. Leletanyaga a 19. század második felében megkezdődött ásatásokból származik.

Carnumtum

Carnumtum

A római polgárváros területén Carnuntum városnegyedének egy része az eredeti helyszínen újra felépült. Minden rekonstrukció tökéletesen működőképes és élethű.

Carnumtum

Carnumtum

Carnumtum

A Carnuntinum múzeum Ausztria legnagyobb római kori múzeuma, és egyben Carnuntum kincsesháza.

Carnumtum

Carnumtum

Érdemes kombinált jegyet váltani, mert azzal mindenhova beléphetünk és sokkal olcsóbban megúszhatjuk.

Carnumtum

Carnumtum

Carnumtum

Nagyon köszönöm a csodás fotókat és az ajánlást Pajorné Kiss Edit olvasónknak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük